Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uitstapje Zonnebloem naar Kruidkamer en Nekkermenneke

img6097jpg

Nadat het een week was uitgesteld wegens het zeer warme weer, togen we vrijdag 10 augustus met een aangenaam temperatuurtje naar de Kruidkamer in Badel waar we een high tea zouden gebruiken.

De Kruidkamer, gelegen aan de Bredasebaan te Bladel, bleek ruim voldoende parkeergelegenheid en mooie schaduwrijke plekjes te hebben en bovendien een leuke kruidentuin.

In totaal hadden 25 gasten zich opgegeven en met de vrijwilligers mee kwamen we aan het respectabele aantal van 36 personen.

Bij aankomst waren de tafels al vrolijk gedekt en de thee en de koffie stonden al klaar. Marlène, de beheerster, heette ons allemaal van harte welkom. Ze nam daarna ruim de tijd om uit te leggen wat de high tea inhield. Speciale aandacht had ze voor de diverse soorten theemelanges die ze daarbij zou schenken. Verder verwees ze ons ook naar haar kruidentuin, waar voor elk kwaaltje wel een kruid te vinden was. Maar, was het meer dan een kwaaltje, dan was het toch raadzaam een dokter te raadplegen.

Nadat iedereen van de voor hem of haar gewenste thee was voorzien (koffie kon ook), lieten we ons de uitgeserveerde salade goed smaken, evenals het soepje dat daarna werd voorgeschoteld. Tussentijds werd er gezellig gebabbeld.

Na de hartige hapjes, konden we de theetuin zelfstandig bezoeken. Enkelen van ons gaven echter de voorkeur aan een plaatsje op het terras waar gezellig verder werd gekeuveld.

In de kruidentuin zelf vond men, naast de kruiden zelf, ook de nodige uitleg op diverse borden. Zo kwamen we aan de weet waarom de dokters tijdens de pest, zulke rare maskers droegen. Het snavelachtige masker zou gevuld zijn geweest met kruiden en specerijen om de lucht te zuiveren omdat men dacht dat de pest zich door de lucht verspreidde. En zo was er voor elk kruid wel de nodige uitleg beschikbaar.

Ter afronding van ons middagje high thea stond bij terugkomst van de kruidentuin een lekker toetje klaar en na afscheid te hebben genomen van Marlène en haar medewerk(st)ers, togen we naar het Nekkermenneke met zijn Brabantse gemoedelijkheid, waar we nog een aardbeiensorbet zouden gebruiken.

Ook daar stonden de tafels en stoelen al klaar in de serre. Terwijl de sorbets werden opgediend, ging het er geanimeerd aan toe. Maar aan alles komt een einde. Nadat het ijs was verorberd, de laatste nieuwtjes waren uitgewisseld en gesproken werd over de volgende activiteit, werd het weer tijd om richting Vessem te rijden. Een leuke middag was weer ten einde, houdoe en tot de volgende keer.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken