Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bezoek Kasteel Geldrop

img7130jpg

Met ideaal weer vertrokken we vanaf ons vast vertrekpunt richting Geldrop. Met enige vertraging, vanwege een eerder gebeurd ongeluk op de snelweg richting Venlo, kwamen we aan bij het kasteel

Bezoek Kasteel Geldrop

Onze gidsen stonden al reikhalzend naar ons uit te kijken en van hen mochten we de auto’s tot aan het bordes van het kasteel rijden. Meteen hadden enkele van onze gasten  zich de rol van freule al aangemeten en in gedachten verkeerden ze reeds in hoger kringen. De rode loper was nog net niet voor ze uitgerold.

Na het voorstellen werden de gasten over twee groepen verdeeld. In het kasteel zelf werden we door prachtige stijlkamers geleid, waaronder de trouwzaal met zijn prachtige plafondornamenten. Zo waren er ook prachtige schouwen te bewonderen waarvan er  in elke kamer wel een aanwezig was. We bezochten ook de bibliotheek met zijn grote collectie historische boeken , een interessante verzameling oude foto´s van Geldrop uit de vorige eeuw op de eerste verdieping, de keuken en nog enkele kamers, zoals de blauwe en groene kamer.

De eerste bewoners van Kasteel Geldrop zijn Philip en Jan van Geldrop, die omstreeks 1350 het kasteel bouwen. De volgende twee eeuwen was het kasteel in bezit van het geslacht Van Horne, maar het werd nauwelijks bewoond. Rond 1600 vestigde Amandus van Horne zich op een woontoren vlak naast het kasteel. In 1616 liet hij de middeleeuwse bouwvallen opknappen. Dit bouwwerk met de karakteristieke trapgevels vormt nu het middendeel van het huidige kasteel; aan de grachtzijde is het jaartal in de muurankers nog terug te vinden.

In 1974 werd het kasteelcomplex door het gemeentebestuur aangekocht, nadat twee jaar daarvoor de laatste adellijke bewoner, mevrouw C.F H. baronesse van Tuyll van Serooskerken-Quarles van Ufford, was overleden. Op dit moment is het kasteel in bezit van Stichting Landgoed Kasteel Geldrop.

Het kasteel zelf ligt midden in een prachtig landschapspark, met daarin ondermeer eeuwenoude platanen en andere majestueuze bomen.

Het kasteel is o.a. in gebruik als trouwlocatie en er bevindt zich ook een expositieruimte in,  die gebruikt wordt door beeldend kunstenaars.  De IVN heeft het voormalige koetshuis in gebruik. Op het landgoed bevindt zich ook een kinderboerderij en de prachtige bloementuin; de Baron z´n Hof.

Na de rondleiding liepen we door de Baron z’n Hof, met de victoriaanse kas, naar het terras van de Kasteelhoeve, waar we een kopje koffie/thee dronken. Het daarbij geserveerde stuk appelcake van ons mam, liet iedereen zich goed smaken. We genoten intussen ook van het prachtige uitzicht op de bloemen- en kruidentuin. Na nog een tijdje gezellig met elkaar te hebben gebabbeld en nog een glaasje fris reden de auto’s weer voor en ving de thuisreis naar Vessem aan.  Mede door het mooie weer hadden onze gasten weer een fijne middag met elkaar doorgebracht.

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken