Meimaand Mariamaand

img7106jpg

Op vrijdag 24 mei om half 3 vertrokken we naar de H. Eik in Oirschot. De zon scheen en iedereen had er zin in!

Aangekomen bij de kapel stond daar natuurlijk de Heer Wittenboer ons al weer op te wachten, net als vele voorgaande jaren, om de slagboom voor ons open te houden. Bij de Kapel in een fraaie omgeving, zocht iedereen een plaatsje op een van de banken.Met Jeanne Roes op de gitaar zongen we enkele welbekende Maria liedjes en luisterden we naar mooi gelezen teksten, die ons tot nadenken stemden. Het leven van alledag even achter ons laten en ons bezinnen op dieper gelegen gedachten.

Daarna was er mogelijkheid, om een kaarsje te laten branden voor persoonlijke intenties, waar volop gebruik van gemaakt werd. Of men kon een wandelingetje maken in de prachtige omgeving , of men kon heerlijk op een bankje zitten en met elkaar wat praten.

Om kwart voor 4 was het tijd , om ons te begeven naar Pannenkoekenhuis De Rode Haktol, alwaar we heel hartelijk werden ontvangen. Toen iedereen zijn of haar plaatsje aan de keurig gedekte tafel had gevonden werden de drankjes geserveerd en kon men een pannenkoek kiezen op de zeer uitgebreide pannenkoekenmenukaart. Er was veel keus en dat maakte het soms moeilijk, om wat te kiezen!! Kersen, ananas, appel, kaas, spek, champignons etc. Teveel om op te noemen! En dan nog met héél veel poedersuiker of stroop!!

Heerlijk was het allemaal en we lieten het ons ook goed smaken.

Op het laatst, toen iedereen klaar was met eten, werden er nog twee mooie porseleinen soepkoppen met lepel verloot onder de gasten, geschonken door de eigenaar ven het pannenkoekenhuis.

Voldaan en tevreden reden we rond 17.30 uur weer richting Vessem!

 Het was een fantastische middag geweest!

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken