Zonnebloem gasten enthousiast over ziekendagviering

img7844jpg

Op zaterdag 14 september vierde onze Zonnebloem de nationale ziekendag in D'n Boogerd.

 We begonnen de middag met een viering met eigentijdse teksten en liedjes van o.a. Gerard van Maasakkers. Voor deze viering was een speciaal boekje gemaakt met alle teksten en ook de complete liedteksten. De ruim 30 gasten waren zeer te spreken over de inhoud en uitvoering van deze overweging waarin o.a. ook plaats was voor het aansteken van een herinneringskaarsje voor de overleden Zon nebloemgasten van het voorbije jaar. De middag had als thema mee gekregen “Oud-Hollands’ en in de geest van dit thema was ook de zaal ‘aangekleed’. Na de overd enking was het tijd voor een bakske koffie aangevuld met iets lekkers (o.a. stroopwafel, kletskop) uit de ouderwetse koektrommels. Vervolgens ging men per groep (tafel) aan de slag met de verschillende spellen die klaar stonden. De gasten vermaakten zich met blikgooien, sjoelen, magneet-vissen, ringen gooien en niet te vergeten het koekhappen en een heuse stoelendans. Per spel werden er per groep punten bijgehouden en de winnaars kregen een (snoep)prijsje. Tussendoor werd er genoten van enkele drankjes en niet te vergeten de door de vrijwilligers zelf gemaakte diverse (borrel)hapjes en soep met poffertjes! Een compliment voor de vrijwilligers die dit samen hebben gerealiseerd. Het succes van deze zeer geslaagde middag was o.a. ook te danken aan het zangduo Gerard en Harold uit Eindhoven. Zij speelden en zongen alleen maar liedjes uit de ‘oude doos’ en bijna alle liedjes werden herkend en dikwijls enthousiast meegezongen door een of meerdere gasten. De financiële kant van deze middag werd o.a. mogelijk gemaakt door de schenking die wij vorig jaar mochten ontvangen van de stichting Vessem vur Vessem. Vanaf deze plaats nogmaals onze hartelijke dank voor deze donatie. Het wordt door ons (én onze gasten) zeer gewaardeerd

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken