Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bloemen voor onze gasten

img-20200911-wa0000jpg

Voor het tweede jaar op een rij hebben vrijwilligers van onze afdeling zelf zonnebloemen gekweekt. De bloemen zijn bedoeld om uit te reiken tijdens de viering van de nationale ziekendag.

Dit jaar ging dat vanwege de Corona-ellende niet door en hebben enkele vrijwilligers de bloemen rondgebracht naar alle gasten. Ook op D’n Bolle Akker werd in elk huis een bosje zonnebloemen gebracht.

Toon v.d. Heijden, Toon Vogels en Harrie van Son bewaren jaarlijks een aantal bloemen waarvan de zaden dienen als pootgoed voor het volgende jaar. De pitten worden op een zaaibed in de grond gelegd en na opkomst in potjes gezet. Als de plantjes groot genoeg zijn, worden ze op een veld op De Donk uitgeplant. Deze grond wordt gratis beschikbaar gesteld door Jan Docters van Leeuwen. Daarvoor opnieuw: dankjewel, Jan!

Daar op het veld begint dan het werk voor onze trouwe ‘waterdrager’ Toon v.d. Heijden. Met het warme weer van dit jaar is hij met zijn waterton heel wat keren naar De Donk gereden. Het was soms heel hard nodig en het resultaat was er dan ook naar. Door deze goede verzorging kregen alle gasten niet één maar twee bloemen (incl. kaartje met gedicht) en ook alle vrijwilligers ontvingen enkele bloemen.

Door de inzet van deze vrijwilligers besparen we elk jaar een mooi bedrag dat we dan weer kunnen besteden aan een van onze activiteiten.

Bestuur Zonnebloem Vessem

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken