Beleeftuin Veldhoven

img-2192jpg

Koffie , thee en wandelen, en leren over bijen.

Op 20 augustus zijn we met 12 gasten en een aantal vrijwilligers naar de Beleeftuin/bijentuin in Veldhoven geweest. We verzamelden ons bij de Kerk in Vessem en van daar af achter elkaar aan naar Veldhoven in konvooi.

Het was niet heel mooi weer, maar eigenlijk prima. Niet te warm, droog, en warm genoeg om buiten te kunnen zitten. We werden verwelkomd door dhr. Leo Hendriks, vrijwilliger en voorzitter van bijenvereniging St. Ambrosius. We begonnen met een loopje door de bijentuin. Dit is een tuin met veel verschillende bloemen, die bijen aantrekken en waar ze voedsel uit halen. Dhr. Hendriks vertelde er een en ander bij. Sommigen vonden de tuin wat rommelig, er stond onkruid, maar dat is ook wel de bedoeling, beestjes houden van wat rommelige omgeving. Maar naast onkruid natuurlijk ook prachtig aangelegde perkjes en borders. Fijn was ook dat er af en toe een bankje stond, zodat er even uitgepuft kon worden.

Daarna was het tijd voor thee en koffie. Met een lekkere koek erbij. Tijd om gezellig bij te praten. De stemming was vrolijk, er waren grapjes en er werd volop gelachen.

Na de thee/koffie pauze het tweede gedeelte. De belevingsstuin. Dit is een prachtig aangelegde tuin, deels nog in ‘aanleg’ die in de vorm van een bloem is gelegd. De steel met 2 blaadjes en dan de bloem met haar blaadjes. Elk bloemblad heeft een thema, b.v. groente, kruiden, eenjarigen, etc.De beleving is naast kijken, ook voelen , ruiken en ook bewegen. Zo staat er een soort hometrainer/fiets, maar dan heel mooi, waar je even op kunt fietsen. Dus van alles te beleven.

In deze tuin werken vele vrijwilligers, en ook bewoners van b.v. de Severinus stichting. Ook het bijhouden van de bijenkasten en het ontvangen van gasten gebeurt allemaal door de vrijwilligers.

Een bijzondere plek, en het was zeker heel geschikt voor een uitje met de gasten. Een aanrader voor eenieder die er nog niet is geweest. Als je koffie wilt, moet je je wel van tevoren melden of even goed op de website kijken.

Voor ons was er na de tweede ronde ook weer tweede kopje koffie of thee met een koek, heel lekker!

Voor mij als vrij nieuwe vrijwilliger was het mijn eerste uitje met de Zonnebloem . Ik heb het heel leuk gevonden en kijk uit naar een volgende activiteit!

 

Charlotte van Nispen

Charlotte van Nispen

0497591993
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken