GA JE MEE NAAR AVIFAUNA

2018-04-16-123735jpg

Door een prachtige donatie van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. hebben 62 gasten en 60 vrijwilligers van onze afdeling een dag mogen genieten in Avifauna

Om 10 uur stonden de bussen van Vreugde Tours klaar bij De Voggel in Vlaardingen en mochten de mensen met hulp van de vrijwilligers de bussen in stappen.

Met een klein beetje vertraging vertrokken we om half elf richting Alphen aan den Rijn, waar we om kwart over elf arriveerden.

De rondvaartboot van Avifauna lag al klaar en bij binnenkomst werd koffie met gebak geserveerd, wat zeer op prijs werd gesteld.

Na een prachtige tocht van ca. een uur, waarbij de vrouwelijke kapitein via de microfoon alle bezienswaardigheden meldde en wij ook gezellig met elkaar konden kletsen, legde de boot weer aan en konden de vrijwilligers de rolstoelen gaan halen voor de gasten.

Omdat de magen toch wel knorden, zijn we maar direct naar de Struisvogelzaal in het Parkrestaurant gereden, waar een heerlijke Zonnebloem lunch (natuurlijk met kroket) voor ons klaar stond. We hebben ons deze lunch heerlijk laten smaken.

Toen was het tijd voor de wandeling door het park. Iedereen wilde graag naar de Roofvogelshow, zodat we gelijk die richting zijn opgegaan. Wat was het een leuke happening met die prachtige vogels.

En wat hebben wij op onze wandeling veel vogels en ook makaken (een halfapensoort) gezien. Teveel om op te noemen en te fotografieren. Maar we hebben alles in ons eigen hoofd opgeslagen, zodat we er nog dagen aan kunnen terugdenken.

Om half vijf werden we weer bij de bussen verwacht voor onze rit terug naar huis. 

Helaas viel één van onze gasten, die nog even naar het toilet wilde voordat ze de bus in stapte, van de trap en kwam op haar hoofd terecht. In eerste instantie zag het er slecht uit en de bedrijfshulpverleners van Avifauna en ook onze verpleegkundigen waren er snel bij. Toch maar even 112 gebeld en gewacht op de ambulance die onze gaste meenam naar het ziekenhuis. Ook onze verpleegkundige is met haar meegegaan in de ziekenauto. Gelukkig bleef het bij een gat in haar hoofd en geen hersenschudding, zodat mevrouw 'savonds door haar dochter kon worden opgehaald en naar huis gebracht. Ze heeft de dag erop bezoek gehad en een bloemetje voor de schrik van een Zonnebloem vrijwilliger, aan wie ze vertelde, dat ze heel erg genoten heeft van de dag, die voor haar wat onfortuinlijk eindigde. Maar .... ze gaat de volgende keer weer graag mee!

We zijn door dit voorval wat later vertrokken en arriveerden uiteindelijk om 18:00 uur in Vlaardingen, waar de taxi's al klaar stonden om de mensen naar huis te brengen.

Al met al een onvergetelijke dag MEDE DANKZIJ HET FSV!!!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel