BUSTOCHT NAAR WATERSNOODMUSEUM

002jpg

Vanmorgen stond iedereen te trappelen om in de bus te stappen om naar het Watersnoodmuseum te gaan.

We hadden gerekend op 48 gasten en 17 vrijwilligers, maar uiteindelijk zijn er 53 gasten en 17 vrijwilligers mee gegaan. Het had even wat voeten in aarde, maar door creatieve oplossingen hebben we niemand teleur hoeven stellen.

Eerst zijn we gereden naar het Restaurant Grevelingen op de Dam bij Bruinisse, waar een heerlijke broodmaaltijd (met de onvermijdelijke kroket) voor ons klaar stond.

Na het eten werd iedereen in de bus geladen en na een kwartier arriveerden we bij het Watersnoodmuseum.

Bij binnenkomst werd een kopie thee/koffie geserveerd met een Zeeuwse bolus, die men zich -ondanks dat men net geluncht had- lekker liet smaken.

Daarna kregen we een gids, die een uitstekende begrijpelijke uiteenzetting gaf over wat de aanleiding was tot de watersnood en de beelden hoe door noordwesterstorm en springtij deze watersnood kon ontstaan.

Ook werd een film getoond, waarna we allemaal op eigen houtje door het museum mochten wandelen. Dit was erg indrukwekkend en heel interessant en de tijd vloog om.

Na nog een bezoek aan de museumwinkel, waar behoorlijk veel geld werd uitgegeven, stapten we in de bus om terug naar Vlaardingen te gaan.

We zouden om 18:00 uur terug moeten zijn in Vlaardingen, maar door het enthousiasme van iedereen, is dat een half uur later geworden.

De taxi's stonden al klaar voor ons en de taxichauffeurs hebben iedereen weer netjes terug naar huis gebracht.

DUS.... BIJNA ONBEHOORLIJK OM TE ZEGGEN..... ALWEER EEN PRACHTIGE DAG VOOR DE GASTEN VAN DE ZONNEBLOEM..... maar ook voor de vrijwilligers, want die genieten er net zoveel van!!!

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel