ZONNEBLOEMDAG 2018

img20181006154204243jpg

Het is ook dit jaar een prachtig evenement geworden in de Marnixflat in Vlaardingen. 85 gasten en 20 vrijwilligers hebben genoten van alles wat gebracht werd.

Om half elf waren de vrijwilligers al bezig om de zaal in orde te maken en de taken te verdelen, zodat de eerste gasten, die al al kwart over elf binnenkwamen, een plaatsje konden zoeken. Gestadig liep de zaal vol en iedereen die binnenkwam, werd onthaald op een kopje koffie met een Zonnebloem-tompouce.

Om 12:00 uur opende Ina de middag, waarbij iedereen welkom werd geheten en even werd stilgestaan bij de 11 overledenen van het afgelopen jaar. Ina las een passend gedicht voor, waarna de middag kon beginnen.

Terwijl een aantal vrijwilligers de tafels gingen dekken, serveerden anderen een drankje aan de gasten en prompt om half één werd de soep opgediend, die iedereen zich goed liet smaken. Er werd van alle kanten gevraagd wie die lekkere soep had gemaakt waarop natuurlijk geantwoord werd dat onze inmiddels vaste cateraar Ans Op 't Ende van cateringbedrijf Happy hiervoor gezorgd had.

Ook de prachtige slaatjes, die naderhand werden opgediend, zijn door Ans gemaakt en voor dit alles gaven de gasten haar een groot applaus.

Met nog een krentenwegge en een toetje was de maaltijd ten einde en kon het eerste optreden worden aangekondigd van "The Golden Wings". Zij zongen prachtige liederen en er werd volop meegezongen en geklapt.

In de pauze werd voor iedereen weer een drankje ingeschonken met daarbij een lekkere herfstbonbon, waarna het tweede optreden van "The Golden Wings" plaatsvond.

Het was zo gezellig, dat men de tijd bijna vergat, dus moest Ina ingrijpen om aan het koor te vragen nog één lied te zingen voordat zij naar huis zouden gaan, want anders waren de taxi's er al voordat iedereen nog een kopje koffie/thee met een koekje gekregen had.

Bij het koor was hiervoor begrip en na hun optreden werden zij met een enthousiast applaus bedankt en werd gevraagd of het mogelijk is hen nog een keer te vragen, wat we natuurlijk gaan doen.

Om half vijf had iedereen zijn jas en rollator terug en kwamen regelmatig de taxi's aanrijden om de mensen naar huis te brengen. Ook dit vervoer liep gesmeerd met dank aan de Regiotaxi Waterweg.

En dan nu op naar de volgende activiteit: "Visje eten" in Scheveningen.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel