ERWTENSOEPMIDDAG OP DE SOOS

img20181108135605080jpg

Deze soosmiddag stond in het teken van erwtensoep eten en het optreden van een ballonkunstenaar

Om 13:00 uur was het zover. De pannen soep stonden klaar. Omdat misschien niet iedereen erwtensoep lust, was ook gezorgd voor een pan groentensoep.

Er waren 33 gasten en vrijwilligers aanwezig, die zich de soep heerlijk hebben laten smaken en ook genoten van het roggebrood met spek en het stokbrook met kruidenboter.

De erwtensoep bleek zo in trek te zijn, dat we besloten hebben om volgend jaar de dubbele hoeveelheid te bestellen, zodat iedereen in plaats van 1, 2 koppen soep krijgt opgediend, want nu was er eigenlijk te weinig. Gelukkig bleek ook de groentensoep in de smaak te vallen, zodat iedereen toch genoeg te eten heeft gekregen.

En als toetje nog een lekkere mandarijn, waarna dit gedeelte van de middag voorbij was.

Om 14:00 uur stapte een jonge man binnen, die als clown verkleed was en die probeerde de mensen te vermaken met het veranderen van ballonnen in een hondje, een konijntje, een hoedje, een hartje of iets dergelijks. 

Hij wist niet precies wat hij met deze groep ouderen aan moest, want meestal werkt hij met kinderen of met demente bejaarden.

Maar wat hebben we met elkaar gelachen om de oubolligheid van het hele gebeuren. En wat zijn oudere mensen nog behoorlijk dubbelzinnig, zeker als ze de creaties zagen, die van de ballonnen waren gemaakt. 

We moesten ook nog een aantal kinderliedjes meezingen en daarbij de gebaren maken, zoals hoofd, schouders, knie en teen en, gelukkig voor de clown, de meeste mensen deden enthousiast mee.

Dus al met al toch een heel geslaagde middag, waarbij de lachspieren volop zijn getraind en ook op deze middagmet plezier kan worden teruggekeken!!

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel