KERSTMARKT BIJ INTRATUIN HALSTEREN

sam3324jpg

Gelukkig zijn de weergoden ons vandaag gunstig gezind, zodat we met droog weer kunnen vertrekken vanuit Vlaardingen in 2 bussen van Ringelberg, waarvan 1 met lift.

Voor dit dagje uit hebben zich 62 gasten opgegeven, van wie er 2 helaas niet zijn gekomen, en 25 vrijwilligers. Maar niet getreurd, de 60 gasten, die er wel waren hadden er erg veel zin in om een dagje uit te gaan.

Ook de vrijwilligers hadden er zin in om de handen uit de mouwen te steken en gelukkig werkten de taxichauffeurs eveneens mee, zodat iedereen op tijd bij de Voggel was en we precies om 11:00 uur konden vertrekken.

Onderweg hebben we nog wel een paar regenbuien gehad, maar toen we in Halsteren aankwamen was het weer droog en konden de rolstoelen en de rollators uit de bussen worden gehaald, terwijl een paar vrijwilligers de gehuurde rolstoelen gingen ophalen.

Nadat iedereen uit de bussen was en plaats had genomen in een rolstoel of achter de rollator, gingen we met elkaar naar het restaurant Royal Palace, midden in de Intratuin, waar we opgewacht werden voor een kop soep, broodje kaas, broodje kroket en iets te drinken.

Omdanks dat de serveersters van goede wil waren, verliep de bediening niet helemaal vlekkeloos en moesten we lang wachten. De vrijwilligers hebben, waar mogelijk, meegeholpen, maar men deed alles liever zelf, dus hier hadden we geen inbreng om alles sneller te laten verlopen.

Uiteindelijk heeft iedereen toch lekker gegeten en konden we om half twee onze ronde door de winkel gaan maken. Je moest echt wel de borden "Winkelroute" volgen om alle kerstafdelingen te kunnen zien, want tussen de kerstafdelingen door waren er ook de normale Intatuin afdelingen waar we nu geen belangstelling voor hadden. Het was wel erg groot en er moest heel veel gelopen worden. Gelukkig dat we zoveel rolstoelen hadden en natuurlijk vrijwilligers, die goed herkenbaar waren in hun gele jassen.

Niet alleen werd er gekeken naar al het moois wat te zien was, maar er werd ook nog behoorlijk wat gekocht, dus zowel voor de gasten als voor Intratuin was dit een leuke bijkomstigheid. Helaas mochten we van chauffeur Hans geen kerstboom groter dan 20 cm mee in de bus nemen, dus kerstbomen werden niet aangeschaft.

Om half vier was iedereen wel een beetje uitgekeken en verzamelden we in de Centrale hal om te wachten tot de chauffeurs hun bussen weer voorgereden hadden. 

De rolstoelen, die gehuurd waren, konden gelijk in de auto van Vegro worden geplaatst, want die kwam er net aan, en de rollators en rolstoelen, die we zelf hadden meegenomen, gingen terug de bussen in.

De mensen zochten hun plaatsen op en om kwart over vier konden we de terugreis naar Vlaardingen aanvangen. Er waren geen files onderweg, dus konden we lekker doorrijden.

Om kwart over vijf kwamen we in Vlaardingen aan, waar de taxi's al stonden te wachten, maar de mensen moesten eerst uit de bussen naar binnen gaan om hun eigen rollators of rolstoel terug te krijgen voordat de chauffeurs hen mee naar huis mochten nemen.

Dit ging allemaal erg snel, zodat ook de vrijwilligers, die zich de hele dag hebben ingespannen om het de gasten naar de zin te maken, terug naar huis mochten gaan.

Vrijwilligers, namens de gasten, hartelijk dank voor deze geweldige dag en wat zijn jullie een tof stel!!! Dit zijn de woorden van één van de gasten namens de overige, waar we als vrijwilliger heel blij mee zijn.

Ondanks dat we een leuke dag gehad hebben, willen we toch volgende keer voor iets kleinschaligers kijken, want de meeste gasten vonden het hier in Halsteren toch wel erg groot en imposant en er moest veel gelopen worden.

We zullen hiermee rekening houden en hebben tijd genoeg om volgend jaar iets anders te organiseren!

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel