KERMISMUSEUM SOET & VERMAECK

foto-00jpg

Vandaag hebben we prachtig zonnig weer, dus een leuke dag om met gasten en vrijwilligers erop uit te gaan.

Om 10:00 uur zitten de gasten klaar om per regiotaxi naar De Voggel te worden gebracht voor het uitje naar het Kermismuseum.

De bus staat al klaar zodat we direct kunnen instappen en precies om 11:00 uur vertrekken we naar Hilvarenbeek, waar we om 12:30 uur arriveren.

Bij binnenkomst krijgen we direct een kopje koffie of thee geserveerd, waarna Tonny van Laarhoven ons van harte welkom heet. Zij vertelt, dat zij en haar man samen de beide musea hebben opgezet op het voormalige aardbeidenveldje van de buurman en met de nodige anekdotes van haar kant voelen wij ons al snel thuis.

De lunch wordt opgediend in het Draaiorgelmuseum en deze bestaat uit een broodje kroket, kaas, een half broodje ham en een mini-krentenbol met daarbij melk, karnemelk, frisdrank of koffie/thee. Iedereen laat het zich goed smaken en na de lunch worden we uitgenodigd om mee naar beneden te gaan want we komen uiteindelijk voor het Kermismuseum.

Daar staat Chris van Laarhoven al klaar om ons welkom te heten en hij vertelt ons over de geschiedenis van de kermis, waarbij hij veel attracties laat zien en ook demonstreert. Hij nodigt meerdere malen mensen uit om mee te helpen en we kunnen zelfs een prijs winnen door mee te spelen met het Rad van Fortuin. Ook zijn er prijzen voor de mensen, die meedoen aan de attracties, zoals de liefdesmeter, het doorslaan van een ontbijtkoek, zich laten doorlichten in het röntgenapparaat, waarbij blijkt, dat er nog een afkortzaag in haar lichaam is achtergebleven na een operatie, het opvangen van staven, die uit het plafond komen en nog veel meer. Teveel om op te noemen, maar wat genieten we met elkaar.

Omdat we op de kermis zijn worden we ook nog getrakteerd op een suikerspin, een portie poffertjes en een warme wafel met slagroom, vergezeld van een drankje, waarbij vooral de eigen gemaakte advocaat (waarvoor zwarte kippen worden gebruikt, die moeilijk te verwerken zijn volgens Chris) erg veel aftrek vindt.

Om 16:00 uur sluit Chris de middag met de mededeling, dat er in de winkel nog van alles te koop is, zodat bijna iedereen met een paar kaneelstokken of zuurstokken naar huis gaat, hetzij voor de kinderen, de kleinkinderen of zichzelf. Ook hebben een paar mensen een mooie knuffel als prijs gewonnen, waaronder een prachtige pluchen beer.

Daarna gaan we onder muzikale begeleiding van één van de prachtige draaiorgels terug naar boven en naar de bus voor onze reis naar huis.

DIT WAS WEER EEN MIDDAG OM DOOR EEN RINGETJE TE HALEN!!! ZEKER OOK EEN AANRADER VOOR ANDERE ZONNEBLOEMAFDELINGEN!!!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel