LENTEMIDDAG IN DE MARNIXFLAT

34jpg

Gelukkig is het vandaag prachtig weer met veel zon, dus hebben we zin in een Lentemiddag van De Zonnebloem

We worden tussen half twee en twee uur verwacht en alle taxi's zijn op tijd, zodat we kunnen beginnen. Ina opent de middag, heet ons allemaal hartelijk welkom  en vertelt, dat we vandaag een High Tea voorgeschoteld krijgen, die door Cateraar "Happy" is verzorgd. We mogen beginnen met de zoete hapjes met een kopje koffie of thee. Dan  krijgen we een poosje niets meer want er is gezorgd voor een optreden van Theatergroep Vrij met de eenakter "Keek op de Week, gespeeld door Antoinette en John. Dit is een humoristisch stuk en er wordt dan ook veel gelachen. We hebben het best naar ons zin en de acteurs krijgen na afloop een daverend applaus.

Inmiddels is de Vlaardingse Wethouder Jacky Silos binnengekomen en Ina heet haar van harte welkom. Zij schuift aan bij de gasten aan tafel om hun ervaringen te horen over het werk dat De Zonnebloem vrijwilligers voor hen doen. Heel fijn dat er ook van die kant belangstelling is voor ons mooie werk.

In de pauze vertelt Ina, dat we nu gaan beginnen aan het tweede deel van de High Tea, zodat de hartige hapjes mogen worden genuttigd onder het genot van een glaasje frisdrank, advocaat, wijn of een biertje. Hiervan wordt met veel smaak gebruik gemaakt.

Ook is voor muziek gezorgd. Gerard Beekman, één van de Zonnebloem vrijwilligers, heeft zijn keyboard meegebracht en speelt achtergrondmuziek, terwijl wij gezellig met elkaar aan het kletsen zijn.

Tijdens het optreden van Gerard Beekman is het natuurlijk ook tijd om de Zonnebloem loten te gaan verkopen. Met ingang van dit jaar krijgt de afdeling van elk verkocht lot € 1,50 en de vrijwilligers hopen dat er veel loten verkocht zullen worden, zodat we in de komende tijd nog meer voor onze gasten kunnen gaan doen dan tot nu toe het geval is. De uitjes, die georganiseerd worden, vallen altijd goed in de smaak, dus met meer geld in kas wordt het mogelijk om nog meer te organiseren, zodat we niet achter de geraniums hoeven te blijven zitten.

Wat gaat de tijd toch snel als het gezellig is. Ineens is het kwart over vier en worden de eerste mensen al door het taxibedrijf gebeld, dat de taxi's eraan komen. 

Zij moeten nog maar even wachten want eerst is er nog een verrassing. Omdat het morgen moederdag is en we allemaal een moeder hebben gehad, willen we die eren door iedere gast vandaag een Zonnebloem plantje mee te geven. Dit wordt heel erg op prijs gesteld en we gaan allemaal voldaan naar huis.

De taxi's zijn gearriveerd en het is in één keer erg druk; daarom blijven we zoveel mogelijk in de zaal, krijgen onze jassen en rollators en pas daarna worden de namen afgeroepen van de mensen, die in de betreffende taxi plaats moeten nemen.

Alles bij elkaar loopt het gesmeerd, waarmee ook lof voor het geduld van de taxichauffeurs.

Tot een volgende keer!!!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel