WE VAREN EEN RONDJE IJSSELMONDE

002jpg

Ter gelegenheid van het 70 jarig bestaan van De Zonnebloem zijn de afdelingen Vlaardingen-Centrum, Holy en Maassluis met hun gasten en vrijwilligers gaan varen.

Om 09:00 uur legde het ms Zilvermeeuw II aan bij de steiger aan de Maasboulevard en konden de aanwezige vrijwilligers met de al aanwezige gasten aan boord gaan.

Om 11:15 waren we voltallig met 175 gasten en vrijwilligers en konden de trossen los gegooid worden.

Eerst voeren we langs de skyline van Rotterdam, waarna we de Oude Maas op gingen voor een Rondje IJsselmonde. Onderweg was genoeg te zien en keken we onze ogen uit naar natuurlijk de skyline, de prachtige bruggen, het ms Rotterdam, een cruiseschip en de Ark van Noach. 

Maar het belangrijkste van alles was dat iedereen weer eens met elkaar kon praten en natuurlijk eten, want dat was toch ook heel belangrijk.

We werden door de bemanning van het schip met de hulp van alle aanwezige vrijwilligers voorzien van allerlei lekkers. Begonnen werd met een kopje koffie/thee en een plak cake erbij. Daarna was het tijd voor een drankje en een balletje gehakt.

Ondertussen werden door de vrijwilligers de tafel gedekt voor een driegangen maaltijd, bestaande uit een kopje soep, een heerlijk stuk gevulde kipfilet met groenten en frites en tenslotte een heel mooi en lekker dessert.

Toen iedereen dacht dat dit alles was, kregen we ook weer een kopje thee/koffie met een bonbon erbij en om 16:00 uur was het ook nog eens tijd voor een drankje met een warme snack. Het kon niet op, dus de meesten van ons waren niet meer van plan om 'savonds thuis te gaan eten.

Tijdens de reis werden ook 2 vrijwilligers gehuldigd omdat zij al 25 jaar als vrijwilliger in de afdeling Vlaardingen-Centrum werkzaam zijn. Het gaat hier om Corrie Verweij en Tonia Borsje. 

Zij werden toegesproken door onze voorzitter Gert-Jan Alberts, die van andere vrijwilligers wat anekdotes over de twee jubilarissen had gekregen en deze natuurlijk vertelde. Daarna ontvingen beiden het gouden Zonnebloem speldje met oorkonde, natuurlijk een boeket "Zonne"-bloemen en een cadeaubon. Ook namens de afdeling Holy werd hen een kadootje aangeboden.

Aan het einde van de reis ontvingen de 5 bemanningsleden nog een fooitje. Zij hebben met elkaar en natuurlijk de hulp van de vrijwilligers iedereen een prachtige dag bezorgd. Een welverdiend applaus volgde voor zowel bemanning als vrijwilligers.

Om 16:30 uur legden we weer aan bij de Maasboulevard, waar de taxi's al klaar stonden en iedereen moe maar voldaan terug naar huis kon.

Iedereen heeft genoten van weer een uitstekend verzorgd Zonnebloem uitje!

De foto's spreken voor zichzelf, maar op onze Facebook pagina staan er nog veel meer!

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel