ERWTENSOEP ETEN EN SLAAP WORKSHOP

18jpg

Vandaag hebben we een bijzondere soosmiddag gehad. Eerst hebben we erwtensoep gegeten en daarna een slaap workshop gevolgd.

Om 13:00 uur waren er 31 gasten aanwezig en voldoende vrijwilligers om ervoor te zorgen, dat de middag goed zou verlopen.

Na opening door Ted, werden de kommen erwtensoep uitgeserveerd met daarbij roggenbrood met spek en turks brood met kruidenboter. Ook werden er schaaltjes kroepoek op tafel gezet. Iedereen liet zich alles goed smaken en aan het eind van de maaltijd waren zowel de 3 soepkannen leeg als al het brood op, dus zeker een succes.

Als toetje werd aan iedereen een mandarijn gegegeven en was het tijd voor een kopje thee of koffie, natuurlijk ook met iets lekkers erbij.

Om 14:00 uur arriveerde Suus Zevenbergen om samen met ons een slaapworkshop te houden. Zij vertelde eerst het een en ander en daarna moesten we allemaal aan het werk.

Eerst moesten we zo gaan staan dat we in de ruststand stonden om onze gedachten leeg te maken en daarna moesten we de actieve stand weer gaan aanhouden. 

Ook op de stoel werden nog oefeningen gedaan en daarna was het tijd om de mensen in een zodanige toestand te krijgen met de ogen dicht, dat er zelfs een paar in slaap vielen, wat natuurlijk de bedoeling was van deze workshop, want het ging er uiteindelijk om dat we moeten gaan proberen om beter te slapen.

Om half vier kreeg Suus een boeket bloemen als dank voor haar inspanningen en deelde zij wat flyers uit over haar werk. Wie interesse heeft kan met haar verder contact opnemen om persoonlijk op deze workshop van vanmiddag door te gaan.

Ook is Suus nog een tijdje gebleven en heeft ze persoonlijk met een aantal gasten gesproken, wat heel gezellig overkwam.

Na een drankje en nog wat kroepoek was het tijd om de jassen te gaan halen, want de taxi's zouden zo kunnen komen. Dit bleek ook het geval en iedereen ging op tijd naar huis. Jammer dat twee gasten niet werden opgehaald, dus moesten we onze hulp vrijwilliger met auto oproepen om deze mensen weg te brengen en konden ook de andere vrijwilligers naar huis.

De vrijwilligers hebben ook vanmiddag weer hun beste beentje voorgezet en alle gasten hebben zich uitstekend vermaakt en heerlijk gegeten.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel