NOG EEN KEER VISJE ETEN

001jpg

Vandaag zijn we voor de tweede keer naar Simonis in Scheveningen gereden voor een lekker visje!

Ondanks alle files was de bus op tijd in Vlaardingen, waar 32 gasten en 11 vrijwilligers instapten om in één keer door te rijden naar Scheveningen, waar we om 12:30 uur verwacht werden. Er was plaats voor ons gereserveerd op de begane grond en nadat iedereen binnen was, werd opgenomen wat we wilden eten en drinken. We konden kiezen uit kibbelingen, een lekkerbeke of een scholfilet met frites en een drankje.

Het was redelijk rustig in het restaurant, zodat we relaxed konden genieten van ons eten, wat we ook gedaan hebben want bijna iedereen had zijn bord leeg gegeten.

Toen we allemaal verzadigd waren en een plasje hadden gedaan, stapten we in de bus voor onze rondrit door het Westland. Omdat het moeilijk was om door het centrum van Den Haag te rijden, besloot Hans, de chauffeur, dat we richting Hoek van Holland zouden gaan.

We reden via Monster en Terheijden, wat erg leuk was en toen wij aankwamen aan het strand, bleek dat men bezig was de strandhuisjes af te breken, zodat het een rommeltje was. Niemand wilde de bus uit om naar buiten te gaan, dus zijn we gekeerd en doorgereden richting Maasdijk en Maasland, waar we nog een uitstapje hebben gemaakt naar de Maeslant Kering. 

Velen van ons hadden deze kering nog nooit in het echt gezien en vonden hem wel reuze groot. Heel indrukwekkend. 

Daarna doorgereden richting Maassluis en over de Maassluisse Dijk terug naar Vlaardingen, waar we om 16:00 uur aankwamen. Omdat Ina de taxi's pas om 17:00 uur had besteld, zijn we in de Voggel blijven wachten tot deze kwamen. 

We hadden in de bus kennelijk nog niet genoeg gepraat met elkaar, want de gesprekken bleven doorgaan totdat de eerste mensen werden afgeroepen om in de taxi's plaats te nemen. Toen ging en snel en uiteindelijk was iedereen om 17:30 uur op weg naar huis.

Waarschijnlijk is er 's avonds niet veel gegeten, want iedereen heeft het zich bij Simonis zo goed laten smaken, dat we niet verwachten, dat veel mensen nog trek hadden in avondeten.

Al met al weer een heel geslaagde dag met prachtig zonnig weer. We hebben echt geboft, want dit was kennelijk de enige mooie dag deze week.

Maar.... zoals we altijd zeggen....

ALS DE ZONNEBLOEMETJES OP PAD GAAN, SCHIJNT ALTIJD DE ZON! IS HET NIET BUITEN DAN IN ONZE HARTEN!

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel