OP STAP MET DE STRANDRUPS

29jpg

Vandaag is het weer zover. Met 8 gasten en 4 vrijwilligers gaan we een dagje naar Terheijden aan Zee.

Om 11 uur worden de gasten door de vrijwilligers met eigen auto's opgehaald en naar Terheijden aan Zee gebracht, waar we om 11:30 uur arriveren.

We mogen met de auto's tot op het strand rijden, waar de gasten uitstappen en naar het restaurant worden gebracht.

De vrijwilliger brengen de auto's terug naar de parkeerplaats en na terugkomst is het tijd voor de koffie/thee, die wordt aangeboden door onze Zonnebloemafdeling.

We zitten gezellig met elkaar binnen in het restaurant omdat er op het terras teveel wind staat en we geen zand in ons eten willen hebben.

Dan is het tijd voor de lunch, die voor eigen rekening is. Iedereen bestelt een lekker broodje of tosti met iets te drinken erbij.

Na het eten rekenen we af bij de kassa en kunnen we naar Strandrups De Vrijheid toelopen, want inmiddels is deze gearriveerd.

De 4 vrijwilligers helpen de gasten in de rups en maken zich klaar voor een stevige strandwandeling tegen de wind in.

Het is niet koud maar er staat een straffe wind, dus iedereen houdt de jas goed dicht en als het nodig is zijn er ook poncho's voor degene die het koud krijgt. Hiervan hoeft geen gebruik gemaakt te worden.

Onderweg vertelt de bestuurder van de strandrups ook het een en ander over de omgeving en iedereen luistert zo goed, dat ze het straks thuis kunnen na vertellen.

Na een uurtje rijden en wandelen, is het tijd om terug te gaan. Maar eerst hebben we nog even een koffie/thee pauze wat erg goed smaakte. Ook hebben de gasten allemaal nog een pakje limonade voor onderweg gekregen, maar die zijn in de tas mee naar huis gegaan, want ze werden niet gebruikt.

Nu rijden en lopen we voor de wind, wat een hele verademing is en uiteindelijk zijn we weer bij het beginpunt aangekomen. De strandrups stopt hier niet en rijdt door naar de parkeerplaats waar de auto's van de vrijwilligers staan, zodat de gasten direct vanaf de strandrups in de auto's kunnen stappen om veilig naar huis gebracht te worden.

Al met al weer een Zonnebloemactiviteit MET EEN GOUDEN RANDJE!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel