PANNENKOEKENMIDDAG

04jpg

Deze soosmiddag staat in het teken van pannenkoeken eten met gasten en vrijwilligers

Om half twaalf zijn de vrijwilligers aanwezig om de tafels in orde te maken en de eerste gasten arriveren al om 12:00 uur, terwijl we om 13:00 uur beginnen. Maar niet getreurd, kijken is ook leuk.

Om 12:30 uur beginnen Tonia en Ina in de keuken met het beslag maken en daarna start het bakken.

Om 13:00 uur is bijna iedereen gearriveerd en hebben we zoveel pannenkoeken klaar, dat we allemaal een eerste pannenkoek kunnen eten. Er staan stroop, poedersuiker, diverse soorten jam en vruchtjes op tafel om de pannenkoeken te beleggen. Hiervan wordt gretig gebruik gemaakt.

Ook de melk en karnemelk, die hierbij geserveerd wordt, vindt gretig aftrek net als koffie en thee.

Uiteindelijk heeft iedereen 2 pannenkoeken op en er zijn zelfs gasten, die er 3 of 4 naar binnen konden werken. Zo lekker waren ze.

Als toetje kregen we allemaal een mandarijn en daarna was het tijd voor een advocaatje met slagroom of een ander drankje.

Daarbij werd als hartige hap een blokje kaas of een stukje worst geserveerd wat na de zoete pannenkoeken heerlijk smaakte.

Na nog een tijdje met elkaar hebben gepraat en geluisterd wat er verteld werd over komende aktiviteiten, was het weer tijd om naar huis te gaan. De taxi's reden voor en om kwart voor vijf was iedereen weg.

De vrijwilligers hebben hun best gedaan, niet alleen met het dekken van de tafels, maar ook de grote afwas werd snel weggewerkt en toen de gasten vertrokken waren, was alles opgeruimd en konden ook de vrijwilligers naar huis.

Al met al weer een heel geslaagde aktiviteit, die volgend jaar zeker herhaald zal worden.

We hebben besloten om de volgende soosmiddag op 12 september af te zeggen omdat we op 14 september allemaal welkom zijn op de Zonnebloem dag.

De eerstvolgende soosmiddag is op 10 oktober, waar we bingo spelen met prachtige prijzen. Ook weer een aanrader om te komen.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel