VISJE ETEN BIJ SIMONIS SCHEVENINGEN

11jpg

Vandaag is het zover. We gaan op veler verzoek weer een visje eten bij Simonis in Scheveningen.

Om half elf arriveert de rolstoelbus bij de Voggel, waar inmiddels ook de gasten zijn aangekomen met de regiotaxi's.

Na betaald te hebben, kan iedereen in de bus plaatsnemen, geholpen door de aanwezige vrijwilligers. Ook worden de rollators en een paar rolstoelen onderin de bus geplaatst voor de mensen, die deze nodig hebben om vanuit de bus naar het restaurant te gaan.

Om kwart over elf vertrekken we naar Scheveningen met 48 gasten en 4 vrijwilligers in de bus. De andere 6 vrijwilligers gaan met eigen auto omdat er geen plaats meer is en er komen ook nog 2 vrijwilligers vanuit Delft op eigen gelegenheid om mee te helpen.

Na een rit door hevige stortbuien, arriveren we bij Simonis aan de Haven. Gelukkig is het droog geworden en kunnen de mensen de bus uit geholpen worden en naar binnen gebracht, waar een speciale ruimte voor ons is gereserveerd op de begane grond, zodat niemand trappen hoeft te lopen of een hellinkje hoeft af te gaan.

Als iedereen een plaatsje heeft, komt een serveerster de drankjes opnemen en gaan een paar vrijwilligers de sausjes halen om op de tafels te zetten.

Met Simonis is afgesproken, dat we de keuze hebben uit warme kibbelingen, een lekkerbekje of een scholfilet met frites en een bakje salade.

Als iedereen zijn/haar keuze heeft gemaakt, wordt het eten opgediend en zoals de foto's laten zien, laten we het ons allemaal erg goed smaken.

Om half drie gaan we na een sanitaire stop terug in de bus en gaan de vrijwilligers, die op eigen gelegenheid zijn gekomen, terug naar huis.

De bus maakt nog een prachtige toer door Den Haag en het Westland. Omdat we in Den Haag niet overal meer mogen komen, besluit Hans, onze chauffeur, om er een mooie tocht door het Westland van te maken en ook nog even naar het strand in Hoek van Holland te gaan, waar we vlak bij het strand mogen parkeren.

Drie vrijwilligers stappen even uit om naar de plaatselijke ijssalon te gaan en de mensen te verrassen met een heerlijk ijsje, wat zeer op prijs wordt gesteld, want hierop heeft niemand gerekend omdat ze ook al een pakje drinken in de bus hebben gekregen.

Een paar mensen hebben nog even een luchtje geschept, waarna we de terugreis naar Vlaardingen aanvaarden, niet over de snelweg, maar lekker binnendoor, onder andere door Maasdijk en een deel van Maassluis waarna we over de Maassluisse dijk in Vlaardingen arriveren.

We zijn precies op tijd om uit te stappen en bij de Voggel naar binnen te gaan voordat het weer begint te regenen. Daarna mogen de chauffeurs van de regiotaxi's komen om de namen af te roepen van de mensen, die zij mee moeten nemen en iedereen gaat moe maar voldaan terug naar huis.

Een bedankje is zeker op zijn plaats aan Ringelberg en chauffeur Hans voor de leuke rit en aan Noot Regiotaxi's voor de perfecte organisatie van het vervoer.

Omdat we de groep deze keer hebben beperkt tot één bus, is besloten om in november nog een keer te gaan met de mensen, die deze keer buiten de boot vielen, aangevuld met mensen die nog wel een keertje een lekker visje willen gaan eten.

Alles bij elkaar weer een heel geslaagde activiteit, wat te zien is op de foto's.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel