ZONNEBLOEMDAG IN DE MARNIXFLAT

09jpg

Vandaag was het weer zover “De Zonnebloemdag”. We hebben deze dag gevierd met 76 gasten en 26 vrijwilligers.

Om 12:00 uur zouden we beginnen, maar doordat veel gasten te laat of niet door te taxi’s waren opgehaald, konden we om ca. 12:45 uur starten met het welkomstwoord.

Ina gaf na een introductie het woord aan onze voorzitter Gert-Jan Alberts, die memoreerde dat we het 70-jarig bestaan van De Zonnebloem vieren, dus een meer dan feestelijke bijeenkomst.

Iedereen kreeg een kopje koffie met een tompouce erbij met daarop het Zonnebloem logo met het getal 70, die erg in de smaak viel.

Nadat de tafels gedekt waren, werd de groentesoep opgediend met het Turkse brood en kruidenboter, gevolgd door heerlijke saté met saus en 2 belegde minibroodjes. Ook hadden we nog krentenbrood, maar besloten werd deze uit te delen vlak voor het einde van de middag, want we zaten behoorlijk vol van al die heerlijke dingen.

Inmiddels had de muziekgroep “The elastic stockings” (DE ELASTIEKE KOUSEN) zich opgesteld op het podium en na aangekondigd te zijn door Ina begonnen zij om kwart over twee met hun optreden. Wat een geweldige groep. Zij speelden en zongen Engelse en Nederlandstalige liedjes, waarbij de gasten en vrijwilligers zich niet onbetuigd lieten en uit volle borst meezongen.

Tijdens de pauze werd een drankje uitgedeeld met daarbij een lekkere bonbon, waarna het tweede deel van het optreden van “The elastic stockings” kon beginnen. Er werd zelfs een poging gedaan door de gasten om mee te dansen, terwijl de overigen meezongen en zwaaiden. Het was een heel gezellige boel bij elkaar.

Het optreden van deze groep is zo gewaardeerd, dat het zeker voor herhaling vatbaar is!

Na vertrek van de muziekgroep werd een laatste drankje geserveerd en bedankte Ina iedereen voor zijn/haar komst en werden ook de vrijwilligers in het zonnetje gezet, die zich deze middag weer van hun beste kant hebben laten zien. Zij werden onthaald op een groot applaus.

En toen …. was het wachten op de taxi’s. Omdat er in Vlaardingen vandaag heel veel activiteiten waren, liep het taxivervoer behoorlijk in de war en moesten diverse gasten tot 18:00 uur wachten voordat zij werden opgehaald, wat niet bij iedereen in goede aarde viel. Dit was een kleine domper op een heel gezellige middag.

Wat zeker nog vermeld mag worden is dat onze vrijwilliger Jacky deze middag met haar uilen op een festiviteit in Vlaardingen was, waarbij zij € 50,-- voor onze Zonnebloemafdeling heeft opgehaald. Dank daarvoor. Zij kwam ons ook nog even samen met haar uil bezoeken.

ZEKER EEN ZEER GESLAAGDE ZONNEBLOEMACTIVITEIT VAN ONZE AFDELING MET HEEL VEEL ENTHOUSIASTE GASTEN!!!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel