NIEUWJAARSMIDDAG IN DE MARNIXFLAT

014jpg

Voor de derde keer op rij hebben we geen kerstviering gehouden maar zijn we overgestapt op een Nieuwjaarsmiddag.

Dit valt heel goed in de smaak bij onze gasten omdat ze rondom kerst al zoveel activiteiten hebben, dat ze overvoerd worden en januari is nu eenmaal een maand met een dip na alle drukte, dus om de gasten op te vrolijken is deze middag in het leven geroepen.

Vanaf 12:00 uur werden de gasten thuis afgehaald en naar de Marnixflat gebracht, waar de middag om 13:00 uur geopend werd door onze voorzitter, die met ons een toost uitbracht op het nieuwe jaar.

Daarna was er koffie met een heerlijk warme oliebol, die iedereen zich heel goed liet smaken. Nu was het wachten op het koor, dat zich aan het installeren was, maar ondertussen werd er gezellig met elkaar gepraat.

Om 14:00 uur heette Ina het Waterwegkoor uit Maassluis welkom met alsd dirigent Jan Wilmer. Dit koor bestaat uit 60 leden, maar wij konden er slechts 30 bergen, dus de volgende keer de andere 30.

Het koor begon met een echt Maassluis lied, wat ook in Vlaardingen erg werd gewaardeerd en daarna was het alleen maar vrolijk meezingen want er werden hoofdzakelijk Nederlandse liedjes gezongen of in ieder geval liedjes die in het Nederlands vertaald zijn.

De tekst werd vertoond op een computerscherm, zodat iedereen kon meezingen. Er was wel wat "gemopper" omdat iedereen het niet zo goed kon zin, maar de dirigent zou een goed woordje bij de penningmeester doen om voor een volgende keer een groter scherm te krijgen. Hopelijk gaat dit lukken, want iedereen is het erover eens, dat we het Waterwegkoor zeker zullen terugvragen. 

Tijdens de pauze werden we getrakteerd op een drankje en een snack en na afloop van de zangvoorstelling waren de kelen weer droog en kregen we nog een drankje maar nu met een warm gehaktballletje.

En toen was het ineens half vijf en moesten de jassen gehaald worden en kwamen vanaf kwart voor vijf de taxi's voorrijden om de mensen weer terug naar huis te brengen.

Bij het vertrekken kregen we van de gasten heel veel complimenten over de gezellige middag en de inzet van al onze vrijwilligers.

AL MET AL WEER EEN GESLAAGDE ACTIVITEIT OM OP TERUG TE KIJKEN.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel