BEZOEK AAN HET VLAARDINGS MUSEUM

01jpg

Omdat er een tentoonstelling over de vroegere huisarts Dr. Moerman te zien is in het museum, was er veel animo van de gasten en vrijwilligers om hierheen te gaan.

Om 13:30 uur werden de gasten afgehaald met de regiotaxi, zodat ze op tijd in het museum aankwamen voor de tentoonstelling.

Om 14:00 uur werd het woord gegeven aan de gids Max Thurmer, die iedereen meenam naar de tweede verdieping om eerst de tentoonstelling over Dr. Moerman te bekijken.

Hij vertelde er heel smakelijk bij zodat ook de mensen, die nooit geweten hebben wie Dr. Moerman was, nu van zijn bestaan en werkwijze op de hoogte zijn.

Na de uitleg van Max mochten we rondlopen om de foto's en schilderijen te bekijken en toen we hiermee klaar waren nam Max ons mee naar het miniatuur van de Vlaardingse logger. Ook hier had hij smeuiïge verhalen over en werd aan ons uitgelegd hoe de haringvisserij vroeger in zijn werk ging.

Daarna zijn we nog naar de oeroude kano gegaan, die in een aparte zaal ligt, waarover eveneens heel veel te vertellen was.

Inmiddels was het half vier en kregen we allemaal trek ik een lekker kopje koffie, dus allemaal weer naar de begane grond, hetzij met de lift of met de trap.

In de foyer werd de koffie geserveerd door de vrijwilligers en was er een lekkere versnapering bij. Wij hadden toestemming om deze versnapering zelf mee te brengen wat we ook gedaan hebben om de kosten te drukken.

Iedereen had het uitstekend naar zijn zin en na de koffie werd er nog wat rondgelopen totdat de taxi's er weer waren om de mensen terug naar huis te brengen.

Het was bedoeld als een kleinschalig uitje maar door de grote belangstelling hiervoor waren er toch 18 gasten en 8 vrijwilligers.

Weer een heel geslaagde Zonnebloem activiteit!!!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel