STAMPPOTTENMIDDAG OP DE SOOS

img20190214120705252jpg

Vanmiddag was het weer zover. De vrijwilligers zijn in de weer geweest om stamppotten te maken en gehaktballen te braden.

Ondanks het slechte weer en de vele zieken waren er toch 19 gasten en 10 vrijwilligers naar De Voggel gekomen om samen te kunnen genieten van de door de vrijwilligers gemaakte stamppotten, bestaande uit hutspot, zuurkool en rode kool.

Ook had een aantal vrijwilligers gehaktballen gebraden en was er een stuk rookworst voor iedereen.

Na eerst een kopje koffie/thee of drankje genomen te hebben, werden de schalen met stamppot op de warmhoudplaten gezet en opende Ted de middag met een welkom en de mededeling dat er helaas een aantal zieken is, zodat we waarschijnlijk teveel zouden hebben.

Daarna werd een ogenblik stilte gehouden en werden de gehaktballen en stukken rookworst uitgedeeld. Iedereen mocht zelf opscheppen en we konden zien, dat alles uitstekend smaakte want uiteindelijk bleef er niets meer over behalve wat gehaktballen, die in aluminiumfolie werden gedaan en aan de gasten werden meegegeven voor 's avonds op brood, wat zeer gewaardeerd werd.

Ook was er een lekker toetje, bestaande uit een schaaltje dubbelvla met slagroom.

Na het eten was er koffie of thee voor wie nog wilde en natuurlijk werden ook de pakken frisdrank opgemaakt, zodat iedereen genoeg te eten en te drinken heeft gehad.

Omdat er nog genoeg tijd over was en de vrijwilligers aan de afwas moesten gaan, werden de spelletjes op tafel gezet en werd er naar hartelust gespeeld door veel gasten, terwijl de gasten, die geen spelletje wilden doen, gezellig met elkaar en met de vrijwilligers gingen zitten praten. Er zijn heel wat verhalen verteld, zowel over vroeger als over nu.

Al met al weer een middag met een gouden randje, volgens één van de gasten, want het is een stuk gezelliger om met z'n allen rond de tafel te zitten met lekker eten op je bord, dan alleen in je kamertje. Dit werd door de anderen beaamd.

Tenslotte ontvingen de vrijwilligers een groot applaus voor hun inzet en kregen zij een pluim op hun hoed omdat in deze afdeling een heel enthousiast vrijwilligersteam aan het werk is, wat ontzettend wordt gewaardeerd.

Helaas is door alle drukte vergeten tijdens deze middag foto's te maken van ons gezamenlijke eten, maar daarom was het niet minder gezellig en moet iedereen het maar met dit verhaal doen.

De foto's die u ziet, zijn van vorig jaar, behalve de laatst twee van de gasten die nog op de taxi zitten te wachten.

VOLGEND JAAR WEER!!! (Dan hopelijk MET foto's).

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel