MUZIKALE BINGO OP DE SOOSMIDDAG

muziekbingojpg

Ook nu hebben we weer een gezellige soosmiddag gehad met een Muzikale Bingo onder leiding van Tom Koevermans

Om 14:00 uur opent Ted de middag met een welkom aan alle gasten en vrijwilligers en het voorlezen van een gedichtje. Ook heet zij Tom Koevermans van harte welkom en rekent op een gezellige middag.

Na een kopje thee/koffie met een koekje worden de bingokaarten uitgedeeld en vertelt Tom wat de bedoeling is. Het gaat niet om getallen maar om de titel van liedjes, die op de bingokaarten  staan. Wel moet naar hartelust worden meegezongen, want dat is het doel van een dergelij bingospel.

Na enige uitleg beginnen we en krijgen we een plaatje met de tekst van het liedje op het scherm te zien, zodat de eerste titels kunnen worden aangekruist. Daarna wordt met z'n allen het betreffende liedje gezongen.

En zo gaat het de hele middag door. Eerst moeten we het bovenste rijtje vol hebben, wat heel lang duurt voordat er iemand bingo heeft en daarna gaat het een stuk sneller met het bovenste en onderste rijtje en dan een volle kaart.

Na de eerst ronde, waarbij mooie prijzen te winnen zijn, is het pauze en wordt nog een kopje koffie/thee uitgedeeld, deze keer met een chocolaatje erbij.

Dan zijn de kelen gesmeerd en gaan we over tot de tweede ronde. Ook nu duurt het weer lang voordat de eerste bingo valt. Dan wordt even gestopt om een glaasje frisdrank te serveren met een schaaltje met knabbeltjes en kan worden doorgegaan met het bovenste en onderste rijtje en de volle kaart.

Nadat de prijzen zijn gewonnen, blijken er nog een paar troostprijsjes te zijn en wordt besloten nog even door te spelen en de mensen die dan bingo hebben, met deze troostprijsjes te verblijden. Ook hiervan wordt uitstekend gebruik gemaakt.

Om 16:00 uur staat de eerste taxi voor en sluit Ted de middag af door Tom te bedanken voor zijn inzet, wat met applaus door iedereen wordt ondersteund. Zeker een activiteit, die voor herhaling vatbaar is.

Ted wenst iedereen wel thuis en vertelt, dat op de volgende soosmiddag spelletjes zullen worden gedaan of misschien wel een groot gezelschapsspel, maar dan moet iedereen wel weer aanwezig zijn, want zonder gasten geen soosmiddag.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel