BUSTOER EN IJSJE ETEN BIJ DE GREVELINGENDAM

004jpg

Na een aantal maanden helemaal geen activiteiten te hebben kunnen organiseren in deze coronatijd, is het ons nu toch gelukt om iets te doen.

Onze gasten zijn een paar weken geleden uitgenodigd om mee te gaan met een bustocht, waarbij iedereen een mondkapje moest dragen, zodat men naast elkaar kan zitten en dan tijdens een stop een ijsje te gaan eten bij Restaurant Grevelingen op de Grevelingendam.

Er waren in eerste instantie 43 aanmeldingen, maar zoals de coronaregels voorschrijven moeten de mensen met verkoudheids- of andere klachten thuis blijven wat resulteerde in 9 afmeldingen.

Om de bus vol te krijgen mochten de vrijwilligers, die hiervoor belangstelling hadden, ook mee en zo vertrokken we met een bus vol met 47 personen en gingen 2 vrijwilligers met eigen auto op pad.

Het was een heel mooi gezelschap en zowel de gasten als vrijwilligers hadden veel zin in een uitje nadat ze zolang elkaar niet meer gezien hadden.

In de bus waren genoeg handgel en anti bacteriële doekjes aanwezig, zodat iedereen zijn handen regelmatig kon schoonmaken en ook bij het binnenkomen van het restaurant werd er nauwlettend op toegezien, dat alle gasten en vrijwilligers hun handen ontsmetten bij de dispenser aan de ingang.

We vertrokken om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats van de kerk aan de Billitonlaan omdat de Voggel voorlopig wegens verbouwing gesloten is en we daar niet terecht konden.

Via een mooie route binnendoor, waarbij chauffeur Hans het een en ander vertelde over de omgeving, kwamen we aan bij Restaurant Grevelingen, waar we plaatsen op het terras gereserveerd hadden, maar door de harde wind, bleek het beter om binnen te gaan zitten.

Niet altijd werd de 1,5 meter exact in acht genomen, maar over het algemeen ging het heel erg goed. Onze gasten nemen hun eigen verantwoordelijkheid en willen niet betutteld worden, wat hun goed recht is.

Na een heerlijk ijsje en een lekker kopje koffie toe was het tijd om te vertrekken. We deden nog een plas en stapten weer in de bus voor onze terugrit naar Vlaardingen, waar we ook weer met een mooie tocht binnendoor, om 16:30 uur aankwamen.

De eerste taxi's stonden al klaar en aan de chauffeurs werd gevraagd even te wachten tot alle passagiers uit de bus waren en hun rollator hadden teruggekregen. Dit liep heel gesmeerd en om 17:00 uur zaten de mensen, die een taxi besteld hadden, weer in de auto en de anderen gingen zelfstandig terug naar huis.

DIT WAS DUS EEN HEEL GESLAAGD UITJE, ZEKER IN DEZE MOEILIJKE TIJD EN VOOR HERHALING VATBAAR MITS CORONA GEEN ROET IN HET ETEN GOOIT!!!!

Dank aan alle vrijwilligers, die zich ook vandaag weer volledig hebben ingezet om het onze gasten naar de zin te maken!

 

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel