EERSTE SOOSMIDDAG IN CORONATIJD

007jpg

Nadat in maart dit jaar door de uitbraak van het coronavirus alle activiteiten zijn stopgezet, hebben we gewacht op de versoepelingen van de RIVM regels.

Vandaag was het zover en mocht er weer een soosmiddag georganiseerd worden, natuurlijk met inachtneming van de RIVM-regels.

Omdat De Voggel eerst door corona en verbouwing gesloten was, is nu gebleken, dat dit gebouw te koop/te huur staat, waardoor het voor ons onmogelijk zal zijn onze soosmiddagen daar voort te zetten.

Gelukkig hebben wij voorlopig voor 3 maanden onderdak gevonden in het gebouw van het Leger des Heils, wat door ons allemaal erg op prijs wordt gesteld.

Deze eerste soosmiddag was een proef om onze gasten te laten kijken hoe zij het vonden om in een andere omgeving soos te gaan houden. Iedereen was erg enthousiast en gehoopt wordt, dat deze locatie ook voor ons op de 2e donderdag van de maand beschikbaar blijft, want wat een prachtig gebouw en wat ziet alles er schoon uit.

Nadat Ted de middag geopend had met een gedicht, werd koffie/thee geschonken met een heerlijke plak cake erbij en hebben de gasten gezellig met elkaar kunnen bijpraten.

Toen het het bijpraten voldoende was, deelde Ina aan iedere gast een puzzel uit, die in eerste instantie erg makkelijk leek, maar toch behoorlijk veel inspanning vergde. We waren een behoorlijke tijd met elkaar bezig om van iedere puzzel een mooi vierkant te vormen, waarbij alle halve foto's die erop stonden, toch aan elkaar pasten.

Uiteindelijk hebben we het met hulp van de vrijwilligers voor elkaar gekregen en een aantal gasten vroeg waar je deze puzzels kunt kopen, want dat zouden ze heel leuk vinden om dit ook eens met de kleinkinderen te doen. Dit zal nagevraagd worden en zodra we iets weten wordt dit aan de gasten doorgegeven.

Ook kreeg iedereen nog een frisdrank aangeboden met een bonbon erbij en toen was het ineens kwart over vier en stond de eerste taxi al te wachten, dus gingen de eerst gasten terug naar huis, maar niet voordat één van de gasten, mevrouw Van Vught het woord gevraagd had om de vrijwilligers met applaus te laten bedanken voor alles wat zij toch ook in deze moeilijke tijd voor hen doen en zeker ook dat het weer mogelijk was om elkaar persoonlijk te zien en niet alleen via de telefoon te spreken.

Al met al was het een heel geslaagde middag en we gaan hiermee door, waarbij we in oktober een Bingomiddag zullen hebben en in november onze jaarlijkse Erwtensoepmiddag.

We hopen in de komende tijd ook steeds meer gasten te kunnen ontvangen. Nu waren er 14 en 8 vrijwilligers, maar er is in de zaal plaats voor 25-30 personen, dus er mogen er nog wel wat bij komen.

De foto's laten zeker zien hoe gezellig het vanmiddag was!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel