PANNENKOEKENRIT

037jpg

Vanmorgen zijn we met 50 gasten en vrijwilligers vanaf de Billitonlaan vertrokken voor een mooie rondrit door Voorne en Putten.

Om 10:30 uur arriveerde de bus en ook de taxi's waren op tijd, zodat iedereen direct kon instappen.

We zijn over de snelweg naar 't Klokshuys gereden voor kopje koffie/thee met een koekje. Daarna vertelde Robin Klok, eigenaar van dit bedrijf iets over de manier waarop zij hier de fruitboomgaarden onderhouden en werden we in 2 groepen verdeeld. De mensen, die goed ter been waren, konden met een treintje door de boomgaard rijden, waar gretig gebruik van werd gemaakt, totdat ....... bleek dat het treintje bestond uit fruitkisten waar je in moest klimmen en één van onze gasten deed dit zo enthousiast, dat ze haar been zo verwondde, dat onze verpleegkundige het toch beter vond om 112 te bellen.

De ziekenauto kwam snel en bracht haar naar de huisartsenpost in Brielle om haar wond te verzorgen. Gelukkig mochten we mevrouw ophalen en kon ze ons programma helemaal meemaken.

Natuurlijk besloten we na dit ongeval geen gebruik van het treintje te maken en gingen we wandelen met rollators en rolstoelen, terwijl de andere groep aan de pannenkoekenmaaltijd zat.

Na afloop van de wandeling bezochten we de biologische winkel en de meesten gingen met leuke en lekkere dingen naar huis.

Nadat de tweede groep gegeten had, werd verzameld bij de winkel voor de wandeling. Deze groep bleef niet voor de winkel staan, maar ging gelijk naar binnen om lekkere dingen te kopen, zodat we  eerst de winkel bezochten en daarna gingen wandelen.

Iedereen had het uitstekend naar haar/zijn zin en om 15:00 uur mochten we terug naar de bus voor een sightseeing toer over het eiland, waarbij Kruiniger Gors, Oostvoorne en Rockanje niet werden vergeten.

In de bus kreeg iedereen nog een pakje limonade en een koekje en om 16:45 uur waren we terug, waar de taxi's al klaar stonden.

Er zijn vandaag heel veel foto's gemaakt, waarvan een aantal op de website staan en de anderen op facebook.

Na al die maanden thuis zitten, waren we allemaal blij en tevreden, dat een dergelijk uitje weer georganiseerd kon worden.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel