MET ZILVERMEEUW II NAAR MAASVLAKTE II

011jpg

Vandaag is het een uitgelezen dag voor een boottocht naar de Tweede Maasvlakte. Om half elf kan ingescheept worden aan het Hooft in Vlaardingen, waarna de trossen losgegooid worden.

Onze 165 gasten en vrijwillgers hadden er veel zin in en nadat iedereen was ingecheckt en naar hun plaats gebracht, begonnen de vrijwilligers met het inschenken van een heerlijke kop koffie en een plak cake erbij. Hieraan was iedereen echt toe, zodat men ook een tweede kopje niet afsloeg.

We voeren vanuit Vlaardingen richting Europoort en zo door naar de Tweede Maasvlakte. Onderweg was van alles te zien en de kapitein vertelde ook heel veel over de tanks, schepen, bedrijven etc, waar we onderweg langs voeren.

Na de koffie was het tijd voor een drankje met een gehaktballetje en of het niet op kon werd daarna de soep en een warme maaltijd met een toetje geserveerd.

De vrijwilligers hebben echt heel hard moeten werken, maar we hadden zo'n gezellige sfeer met elkaar, dat niemand tegen zijn/haar zin aan een taak bezig was.

De gasten waardeerden dit bijzonder en ook het feit, dat de vrijwilligers regelmatig een praatje met hen kwamen maken ondanks de drukte.

Onderweg werden ook nog zeehonden gespot wat erg leuk om te zien was en natuurlijk was iedereen onder de indruk van de spookterminal, waarbij de kranen aangedreven worden door iemand die in een controlekamer achter een computer zit. Heel interessant. Iedereen heeft een prachtige ervaring opgedaan.

Na het eten en de afwas was er tijd voor weer een drankje met een snack in de vorm van een bitterbal, dus niemand is van de honger omgekomen.

Om kwart over vier waren we terug in de buurt van Vlaardingen en werd nog een kopje koffie/thee met een bonbon geserveerd.

Daarna werd verteld, dat iedereen moest blijven zitten tot het moment, dat omgeroepen werd wie als eerste van boord mocht gaan. Dit waren de mensen met eigen vervoer en ook de taxi's stonden al langs de kade te wachten.

De taxichauffeurs kwamen één voor één aan boord om de mensen te halen, die zij moesten meenemen, waardoor de ontscheping heel rustig verliet en iedereen weer naar huis gebracht werd.

Een aantal vrijwilligers is nog naar het Chinese restaurant aan de overkant gegaan om na te praten over deze gezellige dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Zowel het personeel van de Zilvermeeuw als de taxichauffeurs hebben alle mogelijke moeite gedaan om het iedereen naar de zin te maken, waarvoor hartelijk dank.

En natuurlijk niet te vergeten: DE VRIJWILLIGERS, want zonder hen had deze tocht niet georganiseerd kunnen worden. De gasten bedankten hen met een hartelijk applaus.

Hieronder vindt u een aantal foto's van onze boottocht. Natuurlijk zijn er veel meer gemaakt. Deze kunt u terugvinden op onze Facebook pagina De Zonnebloem-Vlaardingen-Centrum.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel