ERWTENSOEPMIDDAG OP DE SOOS

0020jpg

Vandaag zijn heel wat gasten afgekomen op onze jaarlijkse erwtensoepmiddag, onder wie ook nieuw ingeschrevenen, die in het vervolg de soosmiddagen zullen bijwonen.

Om half drie is iedereen aanwezig en inmiddels is gezorgd voor een kopje thee/koffie met iets lekkers erbij. We hebben wat stoelen moeten bijzetten want de aanloop was groter dan we in eerste instantie hadden verwacht, maar gelukkig is er genoeg soep besteld.

Nadat Ted de middag geopend had met een welkomstwoord en het voorstellen van onze nieuwe gasten, las zij nog een gedicht voor, waarna Ina het woord kreeg om te vertellen van het bezoek aan de Marnixflat, waar door de bewonerscommissie, die inmiddels noodgedwongen is opgeheven, een deel van het gespaarde geld ten goede wilde laten komen aan de Zonnebloemafdeling in Vlaardingen. Ina vertelde, dat we kippenvel kregen toen we ons cadeau openden en zagen dat het om een cheque ging van € 5.000,--. Wat een mooi bedrag om iets speciaals voor onze gasten te organiseren, maar dan wel in het voorjaar van 2022 omdat dan ook Holy bij ons is aangesloten.

Het gebaar van de bewoners van de Marnixflat werd met ooh's en aah's begroet, gevolgd door een groot applaus. Ina zal zorgen voor een brief aan de bewoners om onze dank over te brengen

Om 3 uur kwam Ans (onze vaste cateraar) met de soep in containers en konden de vrijwilligers deze gaan uitdelen, nadat natuurlijk eerst de tafels waren gedekt.

We hadden erwtensoep en groentensoep, maar er waren meer liefhebbers voor de erwtensoep want die maakten ze thuis bijna nooit meer.

Iedereen vond het overheerlijk en wat zat er veel worst in. Als bijgerecht werd roggebrood met katenspek geserveerd en ook stond er Turks brood op tafel met kruidenboter, waarvan eveneens gretig gebruik werd gemaakt.

Als toetje kreeg iedereen nog een ijsje en een drankje en daarmee was onze gezellige middag weer ten einde en konden te taxi's komen om de mensen terug naar huis te brengen.

Ook deze activiteit is  heel geslaagd en zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar. Want wat was het allemaal lekker en wat hebben de vrijwilligers weer hun beste beentje voorgezet om het de gasten naar de zin te maken!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel