DE PUZZELSTUKJES PASSEN IN ELKAAR

img-20220321-wa0006jpg

Met deze kop boven de brief werden de gasten van de nieuwe Zonnebloemafdeling Vlaardingen uitgenodigd voor een gezellige middag in Partycentrum 't Prikkewater, aan de Nieuwe Haven in Vlaardingen.

Dit is na alle coronaperikelen de eerste gelegenheid, dat we als nieuwe Zonnebloem afdeling Vlaardingen bij elkaar kunnen komen, nadat de fusie tussen Vlaardingen Centrum en Holy op 1 januari een feit werd.

Er waren 120 gasten aanwezig, die door 22 vrijwilligers bediend werden. 

Het was de bedoeling, dat de gasten om 11:00 uur zouden arriveren en de vrijwilligers al eerder, maar de taxi's bleken al om voor tienen voor de deur te staan.

Gelukkig was Martin Poot, eigenaar van de feestlokatie 't Prikkewater, bereid ons al binnen te laten hoewel de zaal nog niet helemaal in orde gemaakt was.

Daarna ging het heel snel, taxi na taxi kwam aangereden en de vrijwilligers hielpen de mensen uit de taxi's en gaven hen een plaats in één van de twee zaalruimtes.

Uiteindelijk was iedereen binnen en konden we gaan koffie schenken. Veel gasten zaten al erg lang hierop te wachten en natuurlijk liet iedereen zich de koffie met het Vlaardingse ijzerkoekje heerlijk smaken.

Onze nieuwe voorzitter, Gerda de Bruin, opende de middag met een welkom aan alle aanwezigen. Zij memoreerde, dat we in de afgelopen tijd een aantal gasten hebben moeten missen, maar stond sin bijzonderheid stil bij het overlijden op 13 maart 2022 van onze penningmeester, Peter van den Beemt. Daarna stelde zij zichzelf en het nieuwe bestuur voor, dat voor het merendeel bestat uit bekende gezichten, maar omdat er sprake is van een nieuwe afdeling, heet het nu ook een Nieuw Bestuur.

Na een tweede kopje werd het tijd om de tafels te dekken en de soep uit te serveren. Gekozen kon worden uit zelfgemaakte groenten- of tomatensoep, die gretig aftrek vonden.

Toen weer een drankje opgenomen voor bij het broodje kroket en een slaatje, geserveerd op een bordje. De vrijwilligers maakten een keten en konden op deze manier zeer professioneel de lunch gaan opdienen.

Er werd gezellig met elkaar gekeuveld en iedereen bleek het goed naar de zin te hebben.

Omdat we het te snel vonden om direct het toetje op te dienen, werd besloten eerst de tafels af te ruimen, nog een drankje te schenken en daarna de kans te geven aan Sandy, die ons deze middag ging vermaken met gezellige Nederlandse muziek, waarbij ook een dansje gemaakt kon worden. De foto's laten zien, dat hier ruimschoots gebruik van werd gemaakt.

In de pauze kreeg iedereen een heerlijk ijsje en werd het tweede optreden van Sandy aangekondigd. Inmiddels was iedereen zo enthousiast, dat zelfs de polonaise werd gelopen, zij het soms met moeite en pijn, maar dat had men er voor over.

Om vier uur werd de middag afgesloten met een groot applaus voor Sandy en een prachtige bos bloemen.

De vrijwilligers brachten de jassen en de rollators bij de gasten en mochten de eerste taxichauffeurs naar binnen om de namen af te laten roepen van de mensen, die zij naar huis moesten brengen.

Al met al een hele organisatie, maar uiteindelijk zat iedereen in een auto, zodat de vrijwilligers konden gaan opruimen.

Al met al een heel gezellige middag, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Op deze site vindt u een aantal foto's maar op onze Facebookpagina staan er nog veel meer.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel