LENTEMIDDAG IN DE MARNIXFLAT

lentejpg

Sinds begin van dit jaar is gelukkig de Marnixflat weer open voor activiteiten van onze Zonnebloemafdeling. Er is een beheerder aangesteld, zodat de vrijwilligers niet meer alles zelf mogen doen, maar

dit hoeft geen probleem te zijn. Gelukkig kunnen we onze gasten uitnodigen voor een activiteit, wat we gedaan hebben door hen uit te nodigen onze jaarlijkse Lentemiddag bij te wonen.

Deze keer zijn er ca. 100 gasten aanwezig en 15 vrijwilligers. Om 12:00 uur is iedereen binnen en wordt ontvangen met een kopje koffie en een Zonnebloem tompouce. Daarna heet onze nieuwe voorzitter, Gerda de Bruin, iedereen van harte welkom en vertelt zij iets over zichzelf.

Dan is het tijd om de tafels te gaan dekken en worden de koppen kippensoep uitgedeeld, gevolgd door een lekkere salade en saté met stokbrood. Als toetje is er een mandarijn, waarna de tafels worden afgeruimd en het tijd is voor het optreden van Shantykoor "Overstag". Dit wordt hun laatste optreden want morgen komt er een einde aan het bestaan van dit koor.

Vandaag wordt echter nog uit volle borst gezongen en zijn er ook heel veel meezingers. De gasten vermaken zich uitstekend en doen volop mee met wuiven, handen klappen en zelfs diverse lichamelijke oefeningen. Het is een heel gezellige boel.

In de pauze is het tijd voor een drankje, waarbij blijkt dat advocaat met slagroom nog steeds het meest geliefde drankje blijkt te zijn. Er komt zelfs een extra bestelling binnen om iedereen van dit heerlijks te voorzien. Daarbij wordt een chocolaatje gepresenteerd en komen er zoutjes op tafel, die tijdens het tweede optreden van het koor, worden genuttigd.

Om ca. 4 uur stopt het koor met zingen en bedankt Ina hen voor dit laatste optreden met een hartelijk applaus van onze gasten. Wij wensen de koorleden het allerbeste voor de toekomst toe en misschien komen we een aantal van hen nog wel eens tegen bij een ander koor.

Nog een laatste kopje koffie of thee en de jassen en rollators worden gehaald, zodat iedereen klaar zit om mee te gaan met de taxi's zodra die arriveren.

De gasten hebben een prachtige middag gehad. Een aantal van hen sprak zijn/haar waardering uit naar de vrijwilligers voor al het gebodene en vooral men was weer een dagje uit! 

De foto's laten zien hoe gezellig het was.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel