MET DE ZONNEBLOEM NAAR DE FLORIADE

034jpg

Door een mooie donatie van het Fonds Schiedam Vlaardingen is het ons mogelijk gemaakt om 2x een bezoek aan de Floriade te brengen.

Vandaag is het de beurt aan de eerste groep. Om 09:00 uur zijn de gasten thuis afgehaald door de regiotaxi's en iedereen was op tijd aanwezig bij de Pax Christi Kerk om in de bussen te stappen voor een dagtocht naar de Floriade in Almere.

Er zijn in totaal 36 gasten, 4 semi-gasten en 38 vrijwilligers aanwezig om er een prachtige dag van te maken. Helaas is het aantal opgaves zo weinig, ondanks dat onze afdeling bestaat uit bijna 300 gasten, maar de afstand en de hele lange dag bleek voor velen toch een struikelblok om zich op te geven voor dit uitje.

Maar de gasten, die er wel waren, hebben een onvergetelijke dag gehad.

Na aankomst stonden de rolstoelen klaar en kon elke gast samen met een vrijwilliger naar de Oranjerie gaan wandelen voor de lunch. De bediening was niet helemaal in orde, want kennelijk door personeelsgebrek en het grote aantal Zonnebloemgroepen liep alles in het honderd.

Gelukkig zijn onze vrijwilligers voor geen kleintje vervaard en hebben uiteindelijk zelf het heft in handen genomen, waardoor alla gasten en vrijwilligers voorzien werden van een drankje, een kopje soep en 2 sandwiches met kaas. Men liet zich deze lunch goed smaken.

Na de lunch besloten we richting kabelbaan te gaan om met de rolstoel in de kabelbaan te kunnen genieten van het overzicht van de Floriade en terug te gaan wandelen. Helaas bleek de kabelbaan op het moment dat we eraan kwamen, kapot te zijn en werd gezegd, dat we een half uur moesten wachten.

Een aantal gasten en vrijwilligers zagen dit niet zitten en zijn eerst gaan wandelen terwijl de anderen gewacht hebben totdat de kabelbaan gerepareerd was. Gelukkig bleek een en ander geen half uur te duren, zodat er toch genoten kon worden van het uitzicht.

Van de mensen, die zijn gaan wandelen, heeft een groep de kabelbaan op de terugweg genomen en anderen hebben een mooie dag in de tuinen gehad.

Om half vier waren we terug bij de Oranjerie voor een kopje koffie met appeltaart. Het was niet de bedoeling, dat we die zouden krijgen maar het duurde bij de kassa bij de ingang zo lang, dat we uit coulance geen consumptiebon kregen maar een bon voor koffie met gebak. Het was echter zo heet in de Oranjerie, dat we bang waren dat een aantal gasten zouden bezwijken, dus hebben de koffie en het gebak opgepakt en zijn naar buiten gegaan om op een bankje te gaan zitten.

Om 16:00 uur ging iedereen terug naar de bussen, maar onderweg kwamen we nog een paar ijstentjes tegen en natuurlijk moest er toen ook nog een ijsje worden gekocht.

Uiteindelijk zat iedereen in de bussen en kon de terugreis beginnen. Deze verliep in eerste instantie voorspoedig, maar rond Utrecht begonnen de files en ook rond Rotterdam was het prijs, zodat we om half zeven terug in Vlaardingen waren.

De taxi's kwamen er al snel aan en iedereen geen vermoeid maar voldaan naar huis.

We hebben de hele dag prachtig weer gehad, waardoor de dag niet meer stuk kon! 

Hopelijk heeft de volgende groep op 21 juni evenveel geluk!

Niet alle foto's, die gemaakt zijn, kunnen op de website geplaatst worden, maar hopelijk staan er op Facebook meer.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel