OP STAP MET DE MUSEUM PLUS BUS

013jpg

Gesponsord door de Vriendenloterij mocht een aantal gasten en vrijwilligers vandaag op stap met de Museum Plus Bus

Het doel van de reis was het Noord-Brabants Museum, nadat het Zeeuws Museum was afgevallen omdat er te weinig rollators mee konden gaan.

De mensen achter de Museum Plus Bus hebben alles in het werk gesteld om ons een prachtige dag te bezorgen, wat hen uitstekend gelukt is, waarvoor onze hartelijke dank.

Om kwart voor tien vertrokken we uit Vlaardingen nadat alle gasten en vrijwilligers hetzij zelfstandig of tijdig gebracht door de regiotaxi's in de bus waren gestapt.

We hadden zoveel rollators bij ons, dat onze vrijwilliger Wim Poot met zijn eigen auto vol met rollators achter de bus is aangereden, zodat alle gasten met hun eigen rollators door het museum konden wandelen. Er waren een paar gasten zo moeilijk ter been, dat zij in de rolstoel zijn meegegaan.

Aangekomen in het museum werden we door onze gastvrouw onthaald op een kopje koffie met een overheerlijke Bossche bol van de bekendste bakker in 's-Hertogenbosch, die kennelijk zo goed smaakte, dat een aantal gasten vroeg of er extra bollen besteld konden worden om mee naar huis te nemen.

Na de koffie werden we in 3 groepen verdeeld, die elk werden begeleid door een gids om naar het museum te gaan. Van de gidsen leerden we erg veel want er werden heel wat nieuwtjes verteld over de schilders, van wie wij de kunst konden bewonderen.

En toen was het ineens lunchtijd. Alle gasten en vrijwilligers werden opgetrommeld om naar het restaurant te gaan, waar we nog een kopje koffie kregen, gevolgd door een kop tomatensoep en belegde brooodjes. We waren hier wel aan toe, dus werd er lekker gegeten.

Na de lunch kregen we de mogelijkheid om zelfstandig nog door het museum te gaan wandelen of lekker op het terras in de tuin te gaan zitten. Van beide mogelijkheden werd dankbaar gebruik gemaakt.

Om 15:00 uur verzamelden we op het voorplein van het museum voor de groepsfoto en toen was het tijd om terug naar de bus te wandelen, die ons weer veilig naar Vlaardingen bracht.

In de bus kregen we zowel op de heen- als de terugweg nog een pakje limonade met een koekje, wat erg op prijs werd gesteld.

Terug in Vlaardingen stonden de taxi's klaar om iedereen veilig naar huis te brengen na weer een ZEER GESLAAGD uitje van de Zonnebloem met mededwerking van de Museum Plus Bus en de Vriendenloterij.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel