LICHTJESTOER DOOR ROTTERDAM MET DE ZILVERMEEUW II

017jpg

Vandaag is het zover. Ondanks veel problemen is het uiteindelijk gelukt om de Lichtjestoer te organiseren.

Nadat de uitnodigingen bij de gasten waren bezorgd, kregen we van de Regiotaxi de mededeling dat er 'smiddags beslist geen sprake van kon zijn, dat er taxi's beschikbaar waren. Dit was een heel grote teleurstelling, maar na overleg met zowel de directie van Noot als van de Zilvermeeuw, zijn we eruit gekomen. We kunnen helaas niet om 5 uur gaan varen, maar als de taxi's mogen rijden tussen kwart voor en kwart over vijf, kunnen we uiteindelijk om 6 uur vertrekken.

Zo gezegd, zo gedaan. Aan alle gasten, die zich opgaven, werd direct verteld dat we later zouden gaan varen en dat de taxi's daardoor ook later zouden komen.

Niet iedereen bleek dit onthouden te hebben, zodat toch diverse gasten om kwart over drie al klaar zaten om afgehaald te worden, maar uiteindelijk kwam alles goed.

Er waren drie gasten niet door de taxi's opgehaald, dus een paar vrijwilligers hebben zich ingespannen om deze mensen toch nog op tijd, zij het een beetje later, aan boord te krijgen, zodat we met alle mensen, die zich hadden opgegeven, weg konden varen.

Nadat Ina iedereen hartelijk welkom geheten had en het programma uitgelegd, werd het tweede kopje koffie ingeschonken want het eerste hadden we al gekregen tijdens het wachten op de laatste gasten.

Na de koffie was het tijd om de drankjes op te nemen en de stamppotten vanuit de keuken naar boven te krijgen. Er waren drie soorten stamppotten, nl. boerenkool, hutspot en zuurkool met natuurlijk de bekende rookworst, gehaktballetjes en stukken spek.

Iedereen liet zich alles erg goed smaken en sommigen kregen zelfs 2x opgediend.

Toen was het tijd voor de vrijwilligers om nog een beetje harder te werken dan ze al gedaan hadden. Al het vaatwerk moest van de tafels afgehaald worden behalve de kopjes, want als toetje was er nog koffie met een heerlijk gebakje.

Ook bleek nog een gast jarig te zijn en een andere gast morgen, zodat 2x lang zal ze leven gezongen werd.

Nadat we weer aangemeerd waren, mochten eerst de gasten met eigen vervoer van boord en daarna de gasten, die met de taxi's meegekomen waren. Het was even een chaos maar niet getreurd, uiteindelijk zat iedereen in de juiste taxi en kon terug naar huis gebracht worden.

De vrijwilligers en de bemanning van het schip hebben weer hun beste beentje voorgezet, want zonder hen allemaal zou het niet zo'n gezellig evenement geworden zijn. 

Helaas kunnen op de website maar 10 foto's geplaatst worden, maar de anderen vindt u allemaal op Facebook.

Voor deze tocht heeft het Bestuur van de Bewonerscommissie van de Marnixflat ons een prachtige donatie gegeven waardoor de gasten wat minder zelf hoefden te betalen.

Graag allemaal tot een volgende keer!

 

 

 

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel