CREATIEF MET LEONTINE

001jpg

Vandaag is Leontine te gast om met ons een mooie kerstcreatie te maken. Door de onzekerheid ivm corona en lockdowns worden het geen kerststukjes .

In plaats hiervan heeft Leontine al heel wat voorbereidend werk gedaan om iedereen in staat te stellen een kerstdorp te maken.

Er zijn 8 vrijwilligers extra om mee te helpen met de gast, die niet zelfstandig kan werken, dus het belooft toch een succes te worden.

De middag begint om 14:30 uur met een welkomstgedicht door Ted, waarna koffie/thee met een speculaastaartje wordt geserveerd. Dit wordt erg op prijs gesteld. Sint Nicolaas is al voorbij maar de lekkernijen zijn er nog wel, dus daar maken we met elkaar gebruik van.

Dan is het tijd om de attributen voor de kerstdorpjes uit te delen en gaan we eraan beginnen. Zelf ben in geen knutselaar en daarom heb ik veel bewondering voor iedereen, die dit wel tot een goed einde kan brengen.

Het is heel wat priegelwerk en zonder de hulp van de extra vrijwilligers zouden we nooit op tijd klaar kunnen zijn.

Tijdens het knutselen wordt nog een keer koffie/thee geschonken met een chocolaatje en ook krijgen we tenslotte een drankje en een stukje kaas.

De zaal is door de mensen van het Leger des Heils al in kerstsfeer gebracht, waardoor we ook al een beetje aan de komende kerstdagen kunnen denken.

De kerstdorpjes zijn allemaal tegen 16:00 uur klaar en kunnen mee naar huis worden genomen. Wat een leuk resultaat is het geworden.

Petje af voor iedereen, die hieraan gewerkt heeft. De foto's spreken voor zichzelf.

Ted sluit de middag af met iedereen fijne Kerstdagen en een in alle opzichten Voorspoedig 2023 toe te wensen.

Ze vertelt erbij, dat de volgende soosmiddag op 12 januari plaatsvindt, waarbij we Max Thurmer hebben uitgenodigd om verhalen over Oud Vlaardingen te vertellen.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel