RONDJE ROTTERDAM MET BEZOEK AAN DE BALLENTENT

ballententjpg

Wat een prachtig weer hadden we vandaag voor ons Rondje door Rotterdam. We vertrokken om 11:00 uur vanaf de Pax Christi Kerk in Vlaardingen voor een heerlijk dagje uit.

Na kennisgemaakt te hebben met chauffeur Jaap en met hulp van de dienstdoende vrijwilligers te zijn ingestapt, terwijl de rollators onderin de bus werden geplaatst, reden we Vlaardingen uit om een mooie tocht te maken via Schiedam naar Rotterdam.

Als eerste bezienswaardigheid toonde Jaap ons de drijvende boerderij aan de Gustoweg bij de Havens, wat erg leuk was.

Jaap, onze chauffeur, wist heel veel te vertellen over de gebouwen waar we langs kwamen en ook zelf konden we genoeg herinneringen ophalen. Zeker de gasten, die ooit in Rotterdam gewoond hebben lieten zich niet onbetuigd.

We hebben onder andere de kubuswoningen en het potlood gezien, zijn naar de Markthal gereden, maar konden daar helaas maar een stukje van zien want er voorbij rijden mag helaas niet meer. En op verzoek van een gast hebben we ook de Zalmtoren goed kunnen bekijken.

Al met al een prachtige toer om uiteindelijk aan te komen bij de Ballentent aan de Parkkade in Rotterdam. Een heel gezellig restaurant waar plaatsen voor ons gereserveerd waren in zowel het restaurant zelf als de serre.

Hier werden we ontvangen met een drankje, waarna er 2 boterhammen, een salade en een ontzettend grote bal gehakt werd geserveerd, die iedereen zich heel goed liet smaken. 

Het was erg gezellig en tot slot kregen we allemaal nog een kopje koffie of thee, waarna we weer de bus instapten, wat een poosje duurde, want er moest gebruik worden gemaakt van de lift, maar dat mocht de pret niet drukken.

Op de terugweg zijn we ook nog door Schiedam gereden en hebben de Nolet distilleerderij met molen gezien. Omdat we misschien te vroeg in Vlaardingen zouden terugkomen, besloot Jaap nog even over de Maassluissedijk te rijden om ons de werkzaamheden aan de Blankenburgtunnel te laten zien en de te bouwen woonwijk voor de Oekraïnse vluchtelingen. Wij vonden dit heel bijzonder en uiteindelijk arriveerden we om 16:00 uur weer bij de Pax Christikerk.

Nadat iedereen uit de bus was gestapt, zijn we naar binnen gegaan om te wachten op de regiotaxi's en de mensen, die met eigen vervoer (zowel lopend als met bus of auto) waren, konden direct naar huis.

Tussen 16:30 en 17:00 uur hadden alle taxi's hun mensen weer terug om hen veilig naar huis te brengen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde activiteit! Hopelijk hebben we volgende week dezelfde ervaring!!

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel