NOG EEN KEERTJE ROTTERDAM MET BEZOEK AAN DE BALLENTENT

014jpg

Doordat er zoveel aanmeldingen waren voor ons Rondje Rotterdam met bezoek aan de Ballentent op 27 februari hebben wij besloten om vandaag met een tweede groep nog een keer ditzelfde uitje te beleven.

Het weer was vandaag niet zo mooi als vorige week, maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig was het droog toen we aankwamen bij de Pax Christi Kerk waar de bus al op ons stond te wachten zodat we vanuit de taxi's direct konden instappen.

Ook deze keer hadden we bijna een bus vol en hebben de vrijwilligers hun best gedaan om het onze gasten naar de zin te maken en hen zoveel mogelijk te helpen om op een goede manier op de stoelen in de bus te kunnen gaan zitten.

Nadat iedereen binnen was, startte Hans van der Gaag, die bijna een extra vrijwilliger is geworden, zo lang gaat hij al mee, de bus en begonnen we aan ons Rondje Rotterdam door allereerst langs de Gustoweg langs de havens te gaan, waar we goed zicht hadden op de drijvende boerderij. Daarna heeft Hans ons door allerlei binnendoorwegen van alles laten zien in Rotterdam, van het Depot tot de Markthal en de Zalmtoren, maar ook vroeg hij wie van de gasten iets speciaals wilde zien omdat hij/zij uit Rotterdam afkomstig was.

Hierop kreeg hij veel wensen te horen en natuurlijk zou Hans, Hans niet zijn, als hij niet probeerde om aan alle wensen te voldoen. Zo reden we door de diverse wijken van Rotterdam waar hij door de smalle straten goed manoeuvreerde en de herinneringen bij de gasten goed naar boven kwamen al was er erg veel veranderd, maar herinneringen blijven natuurlijk. De meeste gasten wisten wat er vroeger geweest was voordat de nieuwbouw werd gepleegd.

Na een heleboel omzwervingen kwamen we om 13:00 uur aan bij de Ballentent. De roem van deze tent was hen al vooruit gegaan want de gasten, die vorige week mee zijn geweest, hadden de gasten van vandaag al ingelicht dat ze heel grote gehaktballen zouden krijgen en natuurlijk was dat zo. Niemand hoefde vanavond meer uitgebreid te eten maar alles is schoon op gegaan! Petje af, want het was toch een behoorlijk grote lunch.

Natuurlijk was er ook een drankje bij en dat bleek voor een aantal mensen niet genoeg. Zij hadden het zo naar hun zin, dat ze zelf ook nog een extra wijntje kochten. De sfeer werd steeds gezelliger en uiteindelijk werd er uit volle borst meegezongen met de muziek en met de armen gezwaaid.

Toen was het tijd voor het afsluitende kopje koffie en ging iedereen langzamerhand weer terug naar de bus voor het tweede gedeelte van onze toer.

Deze keer gingen we over de Zwaan naar het Noordereiland, waar we onder andere het Nieuwe Luxor Theater zagen en Hotel New York, waarna we verder reden naar het ss Rotterdam, dat we ook konden bezichtigen.

Al met al hebben we vandaag erg veel gezien en de stemming zat er goed in. Iedereen heeft genoten. Ook bezochten we nog Het Verdronken Land. Niemand wist wat dat was, maar hier blijken de straatnamen te herinneren aan de Watersnoodsramp in 1953. Alle straten dragen namen van plaatsen, die tijdens de ramp onder water hebben gestaan. Weer wat geleerd!

Uiteindelijk zijn we via de snelweg terug naar Vlaardingen gereden, waar we om half vijf aankwamen bij de Pax Christi Kerk. De taxi's waren er nog niet, dus ging iedereen naar binnen om op de taxi's te wachten, die al snel arriveerden en iedereen weer veilig thuis brachten.

Al met al weer een ZEER GESLAAGDE ACTIVITEIT van De Zonnebloemafdeling Vlaardingen!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel