WANDELEN DOOR VLAARDINGEN VANAF DE STOEL

012jpg

Deze soosmiddag gaan we een wandeling door Vlaardingen maken aan de hand van beelden, die via het scherm aan ons worden getoond.

Ernst Lohmann en Max Thurmer zijn aanwezig om een presentatie over Oud-Vlaardingen te houden en over wat er toen en ook nu nog te zien is.

Om half drie opent Ted de middag met een Lentegedicht, terwijl het buiten koud is en sneeuwt, maar het einde van het gedicht is:

MAART ROERT ZIJN STAART

We zitten lekker binnen aan een kopje koffie of thee met een lekker koekje erbij en het woord wordt gegeven aan ten eerste Max Thurmer, die een prachtig verhaal heeft over de gevelstenen, die nog steeds in Vlaardingen te zien zijn.

Na een uurtje gepraat te hebben, waarbij ook onze gasten zich niet onbetuigd lieten, is het tijd voor de pauze en een tweede kopje koffie/thee met een chocolaatje.

Daarna is het de beurt aan Ernst, die ons eveneens prachtige foto's laat zien, maar meer vanuit de vijftiger jaren en deze foto's worden zeker door de gasten becommentarieerd, want ieder heeft zo zijn/haar herinneringen aan die tijd. 

Aan het einde van de middag wordt nog een drankje met een stukje kaas of worst uitgedeeld en dan bedankt Ted de mannen voor hun inbreng met een doosje bonbons, wat erg op prijs wordt gesteld.

Alles bij elkaar is het weer een gezellige soosmiddag geworden, die zeker voor herhaling vatbaar is want de mannen hebben nog genoeg te presenteren.

De volgende soosmiddag vindt plaats op 13 april en dan zal Leontine samen met de gasten en vrijwilligers een leuke creatie maken. Wat dat wordt is nog een verrassing.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel