EEN DAGJE IN AVIFAUNA

083jpg

Wat een uitgelezen weer hadden we vandaag voor ons door het Fonds Schiedam Vlaardingen gesponsorde uitstapje naar Avifauna

Vanmorgen stonden de bussen om half elf klaar om ons naar Avifauna te brengen, maar helaas had de Regiotaxi enorme vertraging, waardoor veel mensen in de bus moesten wachten tot iedereen afgeleverd was.

Uiteindelijk was het zover en vertrokken we een uur later dan gepland, maar dat is overmacht en hiervoor was bij de gasten gelukkig begrip.

In de bus ontving iedereen een pakje chocomel met een koekje als pleister op de wonde en uiteindelijk kwamen we rond kwart over twaalf aan op onze bestemming.

Nadat de vrijwilligers uitgestapt waren en de rolstoelen hadden opgehaald, konden de gasten in de rolstoelen plaatsnemen en reden we snel naar het restaurant want inmiddels hadden we erg veel trek in koffie en ook in de broodjeslunch, natuurlijk met een kroket erbij.

Omdat we veel later dan gepland waren aangekomen, misten we helaas de vogelshow, die om half twee begon. Gelukkig hebben toch nog wat mensen een deel ervan kunnen zien.

In groepjes of individueel zijn gasten en vrijwilligers door het park gaan wandelen, waarbij we het voeren van de pinguins werd bijgewoond en daarnaast was er zoveel te zien, dat je je ogen uitkeek.

Ook het loriverblijf trok veel bekijks, zeker omdat de vogels zo vrij waren om op je te komen zitten. Heel veel mensen hebben hiervan foto's gemaakt en het was een hele ervaring om die vogels van zo dichtbij te kunnen bekijken.

Wat een leuke middag is het geworden, maar om half vier bleken de meesten een terrasje onder de bomen te hebben opgezocht voor een ijsje of een drankje en toen Ina vertelde, dat we zachtjesaan  naar de bussen konden wandelen, werd hier dankbaar gebruik van gemaakt.

De mensen werden de bussen in geholpen en de rolstoelen weer teruggezet op de plaats waar ze vandaan gehaald waren. Vegro was er al om de rolstoelen mee  te nemen, dus konden we direct vertrekken.

In de bussen was er nog een drankje en een biscuitje. De inwendige mens is dus ook vandaag zeker niet vergeten.

Heel moe maar voldaan kwamen we in Vlaardingen aan om te wachten op de taxi's die ons naar huis zouden brengen. Gelukkig verliep dit nu veel soepeler dan vanmorgen, zodat rond 6 uur iedereen was vertrokken.

De gasten waren erg blij met onze vrijwilligers, zeker ook met de projectvrijwilligers, die vandaag meegeholpen hebben om er voor iedereen een geslaagde dag van te maken.

VRIJWILLIGERS BEDANKT!!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel