NOG EEN KEER MET DE STRANDRUPS EROP UIT!

007jpg

Vandaag is het heel mooi weer, maar zo warm, dat we nog even overwogen hebben om het feest niet door te laten gaan.

Maar deze beslissing werd snel teruggedraaid omdat we het onze gasten zo gunden om een gezellige dag aan zee mee te maken, dat we tussen 10:00 en 10:30 uur met 3 vrijwilligers met eigen auto en 1 vrijwilliger als passagier onze gasten thuis hebben opgehaald en naar Terheijde aan Zee zijn gereden.

Omdat het zulk mooi weer was, bleken er veel mensen op hetzelfde idee te zijn gekomen en was de parkeerplaats bij het strand overvol. We hadden een sleutel van de slagboom gekregen, waardoor onze 3 auto's het strand op mochten rijden en de mensen konden worden afgezet vlak bij restaurant Moment Beach.

Daarna moesten de auto's toch ergens geparkeerd worden en werd naarstig gezocht naar plekjes. Ina had geluk maar Onnie en Wil moesten iets verder rijden om hun auto weg te zetten. Maar onze gasten zaten al op hun gemak op het terras bij het restaurant, zodat -toen wij terug waren- iedereen namens de Zonnebloem afdeling Vlaardingen voorzien werd van een lekker kopje koffie of thee.

Daarna was het tijd om op te geven wat we wilden eten en alle gasten kozen voor een à la carte lunch voor eigen rekening, die men zich lekker liet smaken.

Na het eten vroeg Aad iedereen bij de bar te gaan afrekenen en kon ook nog van het toilet gebruik gemaakt worden en om precies 13:30 uur reed de strandrups voor.

Voordat we vertrokken gaf Ina nog aan iedereen een pakje sinas en een pakje met natte doekjes. Ook had zij nog extra water bij zich, maar gelukkig hadden de meeste gasten daar ook aan gedacht.

De mensen werden geholpen bij het instappen en niemand hoefde in de rups te klimmen want deze is voorzien van een lift. Toen iedereen een plaats gevonden had, konden we wegrijden. Onnie en Ina wandelden naast de rups mee, terwijl Aad en Wil op het terras bleven en een oogje hielden op de rollator, die toch meegekomen was, en de tassen.

Tijdens de rit werd van alles verteld en de mensen hadden het reuze naar hun zin, wat de foto's ook wel laten zien.

Halverwege de rit werd gestopt voor een kopje koffie en Ina had ook nog biscuitjes bij zich die iedereen zich goed liet smaken.

Tijdens de terugtocht vroeg de bemanning of ze ons bij de parkeerplaats moesten afzetten of bij Moment Beach. Iedereen koos voor het laatste omdat de auto's ook nog gehaald moesten worden en men anders op de parkeerplaats moest blijven hangen tot de auto's opgehaald waren.

Door iedereen werd gebruik gemaakt van het toilet en als verrassing hadden Aad, Ina, Onnie en Wil besloten om iedereen op een waterijsje of een cornetto te trakteren, wat erg op prijs werd gesteld want nu kon de dag helemaal niet meer stuk.

Vandaag waren als gasten aanwezig de dames Doets, Van Dijk, Fortman, Van Lienden, Meeske, Reijart, Roeting en Schippers en als vrijwilligers Aad van der Laar, Onnie van Andel, Wil van Gaalen en Ina Nieuwstraten.

Het was een uitgelezen dag voor iedereen en de vreugde van de gasten gaf de vrijwilligers heel veel voldoening!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel