OUD-HOLLANDSE SPELLETJES OP DE SOOS

005jpg

Vanmiddag was Wim Poot uitgenodigd om een gezellige middag te organiseren met Oud-Hollandse spelletjes.

Omdat de meeste gasten pas tegen half drie aanwezig waren (zij waren nog niet allemaal op de hoogte, dat de soos tegenwoordig weer om twee uur begint) en zowel Ted, Tonia, Marianne, Maria en Paula afwezig waren, heeft Ina de leiding genomen.

Om half drie waren er 26 gasten en 8 vrijwilligers aanwezig en opende Ina de middag. Zij houdt niet van gedichtjes, dus moesten de gasten het doen met een welkomstwoord en de mededeling, dat volgende maand geen Bingomiddag is maar dat in het kader van Vlaardingen 750 jaar Jan Anderson een lezing komt houden.

Dit wordt gewaardeerd en na wat vragen beantwoord te hebben, wordt het woord gegeven aan Wim Poot, die uitlegt wat de bedoeling van de spelletjes is. Er worden formulieren uitgedeeld waarop de score kan worden bijgehouden en iedereen gaat fanatiek aan de slag.

Er is zelfs geen tijd om een pauze te houden, zo hard is iedereen bezig om punten bij elkaar te sprokkelen bij de verschillende spellen.

Nadat alle spellen zijn gedaan en er ook nog veel puzzels gemaakt zijn, is het tijd voor een drankje en de uitslag van de middag.

Wim en Ina komen niet uit de puntentelling omdat alle gasten op een andere manier de score hebben ingevuld. Daarom wordt besloten geen winnaar aan te wijzen (prijzen hebben we toch niet) maar om te vertellen dat alle gasten kanjers waren, die door hun enthousiasme er een heel leuke middag van hebben gemaakt.

Dit gaf ook de aanwezige vrijwilligers veel voldoening en na een applaus voor Wim, die verblijd werd met een doosje bonbons, kwamen de taix's er weer aan om de mensen veilig thuis te brengen.

Ook veel gasten waren per fiets of scootmobiel gekomen, dus om kwart voor vijf kon de deur gesloten worden omdat er geen mensen meer waren achtergebleven en de zaal schoon was.

Ook deze activiteit is zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel