RONDJE HOEKSEWAARD MET ZILVERMEEUW II

dsc0001jpg

Op 25 september was het zover. Na een tijd van voorbereidingen en het oplossen van wat problemen met de aanlegsteiger, kon het evenement toch doorgaan.

Bij aankomst aan de Oosthavenkade 90 bleek dat de Zilvermeeuw II al voor anker lag en konden de vrijwilligers aan boord gaan om samen met de bemanning de nodige voorbereidingen te treffen.

De eerste gasten arriveerden al snel maar tegen 11:00 uur bleek een aantal gasten niet door de taxi's te zijn opgehaald, zodat vrijwilligers met een auto werd gevraagd deze mensen alsnog te gaan halen, wat wel zorgde voor een vertraging van ruim een uur.

Jammer, dat het zo gelopen is met de taxi's, maar misschien zijn dit aanloopproblemen voor het nieuwe IEVO. We moeten zeker nog aan elkaar wennen en het is bij IEVO kennelijk niet bekend dat het om kwetsbare mensen gaat, die niet om 09:00 uur aangekleed staan te wachten op de taxi's.

Uiteindelijk waren we allemaal aan boord en konden we gaan varen. De vrijwilligers verzorgden de koffie met gebak, wat erg in de smaak viel en na een tweede kopje koffie begon men gezellig met elkaar te praten.

Intussen vertelde de kapitein het een en ander over de plaatsen waar we voorbij voeren.

Omdat de gasten al zo lang hadden moeten wachten besloten we het eerste drankje voor de lunch uit te serveren. Natuurlijk bleek advocaat met slagroom zoals altijd de meest favoriete consumptie.

Besloten werd de lunch uit te stellen tot half twee, waarmee iedereen akkoord ging. Om één uur begonnen de vrijwilligers met het dekken van de tafels, terwijl andere vrijwilligers in beide keukens met de afwas bezig waren, een erg warme klus, maar vele handen maken licht werk. Dit gezegde werd ook nu weer bewaarheid.

Deze keer was gekozen voor een luxe broodmaaltijd met allerlei lekker beleg en een kopje thee of koffie, een broodje kroket, krentenbrood en ontbijtkoek. Erg smaakvol bleek want er werd voldoende gegeten.

Na de lunch werd het een tijdje stil wat consumpties betrof maar men kon wel op eigen rekening een drankje bestellen.

Daarna werd besloten om aan de gasten nog een extra drankje namens de Zonnebloemafdeling Vlaardingen uit te schenken en natuurlijk vonden ook toen de glazen advocaat gretig aftrek, maar ook de rode/witte wijn, frisdranken en bier vonden hun weg naar de gasten/

Om half zes werden de rollators en de jassen terug aan de mensen gegeven, zodat ze bij het van boord gaan geen sta in de weg zouden zijn.

De taxi's waren ingelicht, dat we een uur later dan gepland terug zouden komen en de chauffeurs stonden geduldig te wachten tot iedereen van boord was en zij de mensen op hun lijstje mee terug konden nemen. Ook de mensen, die 'smorgens niet opgehaald waren, mochten nu gelukkig wel mee terug en er kwamen later toch nog twee taxichauffeurs kijken of iedereen inmiddels weg was en zij ook naar huis konden. Dit was een staaltje van zelf meedenken, wat zeer op prijs werd gesteld.

Zowel de bemanning als de vrijwilligers hebben heel veel voldoening gehaald uit het feit, dat zij met elkaar de Zonnebloem gasten een heerlijke dag hadden bezorgd.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel