JAN ANDERSON VERTELT

000jpg

In het kader van Vlaardingen 750 hebben we vandaag Jan Anderson uitgenodigd om iets ons bij te praten over de geschiedenis.

Na begonnen te zijn met een kopje thee/koffie en een koekje erbij, opent Ted de middag met een lied over de Vlaardinger. Omdat zij niet kan zingen, leest ze het versje voor, wat erg gewaardeerd wordt.

Daarna vertelt ze, dat we deze week tijdens een rondleiding door het Vlaardings museum door de Rabo Bank zijn verrast met een cheque van rond de € 1000,--. Dit bedrag hebben we te danken aan het feit dat heel veel mensen op ons hebben gestemd tijdens de Rabo Club Support actie. Hierop volgt een luid applaus.

Dan wordt het woord gegeven aan Jan Anderson, die met zijn Corrie aanwezig is om ons te onderhouden over de geschiedenis van Vlaardingen, wat hij natuurlijk uitstekend doet.

Laat Jan maar aan het woord en wij krijgen te horen hoe de diverse straatnamen in Vlaardingen en later in Vlaardingen-Ambacht zijn ontstaan. Ook weet hij veel te vertellen over de verdwenen boerderijen, die vroeger in en rondom Vlaardingen stonden en tenslotte vertelt hij hoe het pad achter de Julianalaan vorige week aan de naam Freddy Walvisch pad is gekomen.

Ook memoreerde hij nog aan de stolperstenen, die her en der in Vlaardingen geplaatst zijn als herinnering aan de weggevoerde joden.

Tenslotte vertelde hij nog een paar dingen over zichzelf en zijn familie en we moesten hem afkappen want het werd de hoogste tijd om te stoppen. Jan zou nog uren door kunnen gaan en we hingen allemaal aan zijn lippen.

Dankjewel Jan, je hebt ons een prachtige middag bezorgd wat je uiteindelijk ook kon zien aan alle boekjes die verkocht werden. Je had er zelfs niet genoeg bij je, zodat Anneke Medendorp er nog een aantal bij je komt halen om die op de volgende soos aan onze gasten te geven.

Met een drankje en een stukje kaas/worst wordt de middag afgesloten en gaat iedereen voldaan terug naar huis.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel