GROOT VLAARDINGS KOOR IN DE STADSGEHOORZAAL

011jpg

Wat was de verrassing groot toen we door het Groot Vlaardings Koor werden uitgenodigd om hun matinee-optreden in de Stadsgehoorzaal bij te wonen.

Met ca. 120 gasten en vrijwilligers zijn we naar de Stadsgehoorzaal getogen waar we enthousiast werden ontvangen. Men was erg blij met de grote opkomst vanuit de Zonnebloem in Vlaardingen.

Na binnenkomst en registratie werden de gasten naar de foyer gebracht waar hen een kopje koffie/thee werd aangeboden. Toen iedereen binnen was werden de zaaldeuren geopend en mochten we naar onze plaatsen. Voor de Zonnebloem was een hele hoek vrijgemaakt, zodat we gezellig bij elkaar konden zitten en ook voor de rolstoelen hadden we mooie plaatsen.

Nadat de middag geopend werd met het Vlaardingen lied door de familie Van Aperen, beter bekend als zangggroep JUN, startte het programma en mochten we meezingen met het koor en omdat de liedteksten op een groot scherm werden getoond, was het iedereen mogelijk om uit volle borst mee te zingen.

Tussen het zingen door hebben Ben de Bruijne en Jan Wilmer gezorgd voor een paar leuke sketches en verhalen over 750 jaar Vlaardingen en werden er ook oude foto's getoond met de vraag aan het publiek of deze nog herkenbaar voor hen waren, wat natuurlijk het geval was.

Tijdens de voorstelling kwam plotseling een bruidspaar het podium op, die door Jan Wilmer nog een keer in de echt verbonden werd want juist op deze dag bleken zij 40 jaar getrouwd te zijn.

Na de plechtigheid hield de bruidegom een leuk verhaal over het huren van een zaaltje, uitnodigen van gasten etc. Daarnaast bood hij alle aanwezigen een ijzerkoekje of harinkje aan, wat erg gewaardeerd werd.

De stemming zat er zo goed in, dat het bijna jammer was dat de pauze werd aangekondigd. In eerste instantie mocht er geen drinken in de zaal uitgeserveerd worden, maar toen het management van de Stadsgehoorzaal zag, dat het een aantal van onze gasten toch heel veel moeite kostte om weer naar de foyer te gaan, kregen de vrijwilligers toestemming om deze mensen toch van koffie of thee te voorzien.

Na de pauze werd het programma weer opgestart en omdat we onze kelen inmiddels gesmeerd hadden werden we uitgenodigd om verder mee te zingen wat van harte gedaan werd. Ook op het toneel was veel te zien want tijdens het zingen werden er allerlei acts opgevoerd, die erg in de smaak vielen.

Al met al hebben we een heel gezellige en leuke middag gehad, waarvoor we het Groot Vlaardings Koor erg dankbaar zijn.

Ondanks dat er een probleem was met het taxivervoer, is iedereen uiteindelijk toch weer veilig terug naar huis gebracht.

De foto's geven een impressie van de stemming in de zaal.

 

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel