MET DE ZONNEBLOEM NAAR HET RIJKSMUSEUM EN PALEIS HET LOO IN HET THEATER

000jpg

Voor de Zonnebloemgasten van de afdelingen Schiedam, Vlaardingen en Maassluis heeft het Regiobestuur in samenwerking met het FSV een middag georganiseerd in Theater Koningshof in Maassluis

Nadat de uitnodigingen verstuurd waren, kwamen de aanmeldingen gestadig binnen en uiteindelijk hadden we meer dan 100 belangstellenden voor het programma, dat bleek te bestaan uit:

Voor de pauze een lezing over het leven en werken van Rembrandt. De medewerkster van het Rijksmuseum was een boeiend vertelster, die regelmatig in de huid van Rembrandt kroop. Het was erg jammer dat de beelden niet goed te zien waren maar gelukkig maakte de vertelster veel goed.

In de pauze konden we genieten van een drankje en een stukje worst of blokje kaas, en na gezellig bijgepraat te hebben was het tijd voor het tweede deel van de voorstelling, namelijk een digitale presentatie over Paleis Het Loo. Wat viel dit de mensen ontzettend tegen. We hadden verwacht mooie beelden uit Het Loo te zien, maar werden vergast op een verhaal over het leven en werken van Koningin Wilhelmina. Ook de vertelster was niet erg boeiend.

De aanwezigen waren voor het merendeel boven de 80 jaar en wisten zelf al genoeg over dit leven en de foto's waren bij de meeste mensen al genoegzaam bekend. Jammer want er zou zoveel van te maken zijn geweest.

Iedereen was erechter wel van overtuigd, dat het een gezellige middag was, want men was er weer even uit en dan ook nog op zondag, een dag die voor veel mensen verschrikkelijk is en nu werd voor afleiding gezorgd. Ook vond men het leuk om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten en te kunnen bijpraten met mensen, die ze niet zo vaak meer zien.

Na afloop van de voorstelling ging iedereen  weer voldaan naar huis. Gelukkig waren de taxi's redelijk op tijd zodat ook degenen, die niet met eigen vervoer waren, niet te lang hoefden te wachten om terug naar huis gebracht te worden.

We bedanken hierbij het organisatieteam van de regio voor deze gezellige middag en voor het werk dat zij hieraan gehad hebben.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel