VISJE ETEN BIJ SIMONIS IN SCHEVENINGEN

020jpg

In eerste instantie werden onze gasten uitgenodigd om of op maandag 27 of op woensdag 29 november een visje te gaan eten bij Simonis in Scheveningen

Toen bleek, dat we helaas niet twee keer een bus vol konden krijgen, hebben we telefonisch contact opgenomen met de mensen, die zich voor de 29e hadden opgegeven met de vraag of zij ook naar de 27e wilden gaan en de vaste rolstoelers bereid gevonden om deze keer in de bus over te stappen op een gewone zitplaats.

Hierdoor konden in totaal 58 mensen plaatsnemen in de rolstoelbus met lift en omdat er toch 2 vrijwilligers in de bus mee moesten gaan, werden 2 gasten bereid gevonden om met de personenauto's van de vrijwilligers naar Scheveningen te rijden.

Het was helaas erg slecht weer, zodat we door de regen naar de bus moesten gaan en de rollators, die onderin de bus mee moesten, werden natuurlijk behoorlijk nat, net als de vrijwilligers die de mensen de bus in moesten helpen.

Aangekomen in Scheveningen werden er rolstoelen en rollators uit de bus gehaald, waarna de mensen allemaal naar binnen werden gebracht.

Direct kwamen de serveersters vragen wat we wilden drinken en welke seniorenschotel we wilden hebben. We konden kiezen uit lekkerbek, scholfilet en kibbelingen met frites of brood.

Al snel werden de eerste schotels uitgedeeld en na stilte te hebben gevraagd kon begonnen worden met eten.

Iedereen liet zich het eten goed smaken en men had het reuze naar zijn/haar zin want met elkaar eten is toch wel een stuk leuker dan alleen.

Na de lunch gingen we weer in de regen terug naar de bus en werd besloten niet zo'n erg lange toertocht te maken want je zag toch bijna niets. Wel hebben we een stuk door Den Haag gereden langs onder andere het Vredespaleis en het Binnenhof, waar straks misschien meneer Wilders in het torentje plaats zal nemen; afwachten maar wat er uit de formatiebesprekingen komt.

Daarna binnendoor naar huis tot we op de A13 aankwamen, waar we belandden in een lange file, maar helaas was het niet anders. Het kon de pret niet drukken want inmiddels had iedereen in de bus een pakje appelsap en een speculaasje gekregen en werd gezellig met elkaar gepraat.

Ondanks het slechte weer is ook deze activiteit weer een groot succes geworden.

Omdat we na het annuleren van de bus op de 29e november toch nog wel een aantal aanmeldingen kregen, zijn we van plan om dezelfde activiteit in februari 2024 een keer te herhalen, waarbij de mensen, die nu niet mee konden gaan, als eerste zich kunnen aanmelden.

 

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel