MARCATO KOORCONCERT

zangersjpg

Omdat een paar vrijwilligers zingen in het Vocaal Gemengd Ensemble Marcato, werd het plan geopperd om een concert te geven voor de gasten van de Zonnebloem Vlaardingen.

Maar.... niet alleen de Zonnebloemgasten waren welkom, ook andere geïnteresseerden in deze muziek waren van harte welkom.

Dit hebben we geweten, want behalve de 45 Zonnebloemgasten waren er ook 40 andere geïnteresseerden en 15 vrijwilligers om te helpen.

We hoefden geen koffie of thee te zetten, want de kosteres van de Bethelkerk was aanwezig en zorgde hier zelf voor. Wel vroeg ze hulp bij het uitschenken en natuurlijk hebben de vrijwilligers ook hun beste beentje voorgezet om de mensen de kerk in te helpen, in de pauze naar de zaal voor de koffie en terug naar hun plaatsen.

Nadat dat Aad van der Laar de middag opende met een welkom aan iedereen, werd het woord gegeven aan Ria Korpershoek, de dirigente van het koor en kon begonnen worden met het eerste nummer.

Wat was het een prachtige middag met zang van zowel bekende klassieke, vrolijke als geestelijke liederen, afgewisseld met 2 heel leuke gedichten. Voordat een lied gezongen werd, werd uitleg gegeven over de inhoud wat erg op prijs werd gesteld.

Om 16:00 uur werd het laatste lied ten gehore gebracht. Dit is gecomponeerd door Dick Borst en de zang werd voorzien van beelden op het grote scherm, wat een nog intensere dimensie gaf. De titel "Heel ver weg" werd in eerste instantie gecomponeerd voor Vlaardingen 700 jaar. Maar ook nu Vlaardingen 750 jaar bestaat is dit lied nog actueel.

Hierna volgde een groot applaus door het publiek en kwam Ina naar voren om het koor te bedanken voor deze prachtige middag, waarbij zij aan Ria Korpershoek een boeket bloemen aanbood. Ook werd de kosteres naar binnen geroepen, want zij heeft zoveel werk voor ons verzet, dat zij eveneens een bloemetje namens de Zonnebloem verdiende, dus werd het tweede boeket aan haar overhandigd.

Er bleef nog een boeket over en Ina vertelde, dat zich een anonieme sponsor heeft gemeld om het tekort van deze middag aan te vullen. Ook deze heeft hiermee een bloemetje verdiend. Aad van der Laar zal dit gaan bezorgen want hij is de enige die weet wie er achter de sponsoring zit.

Terug in de zaal was het wachten op de taxi's, die vanaf half vijf zouden komen en gelukkig verliep dit transport soepel.

Al met al weer een prachtige Zonnebloem activiteit, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel