Zonnebloem Vlaardingen-Centrum verder met dagtripjes

De gezichten van Ina en Anne stralen van blijdschap. Dat was vorig jaar wel anders toen zij te horen kregen dat er geen geld meer was om senioren in Vlaardingen te trakteren op een vakantiereis.

Want daar werd altijd reikhalzend naar uitgekeken. Er moest een nieuwe koers ingezet worden met nieuwe sponsors en een nieuwe opzet van de activiteiten.

En daar zijn Ina Nieuwstraten en Anne van der Vliet wonderwel in geslaagd. "Onze eerste nieuwe activiteit was een bezoek aan Avifauna met een gezelschap van zeker zestig Vlaardingse senioren", zegt Ina, die bij de Zonnebloem verantwoordelijk is voor de uitstapjes. "Door een flinke donatie van het Fonds Schiedam-Vlaardingen kon ik dit reisje organiseren en dat werd erg gewaardeerd door de gasten."
Nog even terug naar vorig jaar toen Ina vertelde dat na bijna twintig jaar een punt werd gezet achter de mid-weekse vakanties naar allerlei leuke locaties in Nederland en daar buiten. Het Hoofdbestuur liet in een brief weten, dat door geldgebrek deze activiteit werd geschrapt. "Jammer, want veel senioren keken echt uit naar deze trip omdat zij zelf vaak niet meer in staat zijn zoiets te ondernemen."

Om zelf zo'n vakantiereis te gaan organiseren, daar ontbrak het geld en de tijd voor. De nieuwe opzet was daarom om eendaagse uitstapjes op het programma te zetten. De trip naar Vogelpark Avifauna was een succesvolle nieuwe start." Overigens een uitstapje dat veel voorbereiding vergde van de organiserende vrijwilligers.

"Zestig deelnemers betekent ook zestig vrijwilligers die gezocht moeten worden om mee te gaan als begeleiding. Dat laatste kost steeds meer moeite", wordt geconstateerd. "Het mag natuurlijk niet zo zijn, dat wij straks activiteiten moeten schrappen door gebrek aan vrijwilligers." Het is de bedoeling om maandelijks een activiteit te organiseren voor de senioren van de Zonnebloem.

Daarnaast zoeken vrijwilligers ook contact met Vlaardingers die op één of andere manier zorg nodig hebben. "Als wij signalen krijgen dat er iets niet klopt bij iemand thuis, sturen wij een vrijwilliger op pad. De overheid stimuleert steeds meer dat senioren thuis blijven wonen. Daardoor zien we steeds meer mensen vereenzamen. Dan kijken we ook of we wellicht hulp kunnen bieden."

DIT ARTIKEL IS OP DINSDAG 6 MEI 2018 GEPLAATST OP DE WEBSITE VAN WEEKKRANT "GROOT VLAARDINGEN" NAAR AANLEIDING VAN EEN INTERVIEW DAT PETER SPEK HAD MET INA NIEUWSTRATEN EN ANNE VAN DER VLIET.

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel