EEN OLIEBOL ALS MEDELEVEN

Onze oliebollenactie "Een klein gebaar", opgestart door het Ministerie van WVS, heeft ook Groot Vlaardingen gehaald. Hieronder het artikel uit de krant

Ruim dertig vrijwilligers van de Zonnebloem brachten gisterenmorgen zeshonderd oliebollen rond bij 175 Vlaardingers, van wie de meesten aangesloten zijn bij deze organisatie. “Het is van onze kant een blijk van medeleven voor deze mensen in de coronatijd”, zegt Ina Nieuwstraten van de Zonnebloem.

“En die steun hebben zij hard nodig”, gaat Ina Nieuwstraten verder. Juist in deze periode en in combinatie met de coronacrisis zijn veel ouderen en hulpbehoevende Vlaardingers aangewezen op hulp. En als die er niet is, ligt vereenzaming op de loer en dat hebben wij in de afgelopen weken al enkele keren meegemaakt. 

Daarom werd het idee geboren om op de voorlaatste dag van dit bijzondere jaar de mensen te verrassen met een zak met drie oliebollen met een kaartje met een goede wens voor het komend jaar.” 

Bakker Holtkamp zorgde voor de oliebollen en een leger van vrijwilligers vulde de zakjes gisterenmorgen en bracht de lekkernij rond in Vlaardingen. 

Het blijft in deze tijd niet alleen bij het bezorgen van deze oliebollen. Wij nemen zeker een keer per week telefonisch contact op met onze leden of lopen een keer langs de deur om te vragen naar de situatie. Mocht er aanleiding zijn voor hulp, dan gaan wij daarvoor zorgen. Dat kan zijn een handje helpen met het boodschappen doen of om mee te gaan voor een afspraak bij een huisarts of een bezoek aan het ziekenhuis. En die hulp wordt zeer gewaardeerd.”

Angeline Verburg

010-4354898 of bij geen gehoor 0624428197
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Sport en spel