Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Afdelings Jaarverslag 2015 (tweede half jaar)

Zonnebloem afdelingsnieuws

Omdat de Dorpswandeling vorig jaar zo’n succes was leek het een leuk idee om dit in de zomervakantie te herhalen. Op 21 augustus kwamen bij elkaar in De Stroming, om na de koffie weer in groepen door en in Waspik te gaan wandelen.

Een groep ging via de Vest en de andere via Waesgeerd west, en de nieuwe inbreiding: “ Het Oude Ambacht”. Aan de Havendijk werd gepauzeerd en iets gedronken.

Dit keer hadden we rolstoelen gehuurd van De Zonnebloem/Breda. Kostte wat meer maar gaf meer rust voor de organisatie. Een aantal liepen wat zwaar en met het prachtige weer was het flink zweten geblazen Het heerlijke ijsje op het Dorpsplein kwam als geroepen. Een aantal moest natuurlijk ook nog even bij het Binnenhof binnen kijken. Na afloop was er in De Stroming nog frites met een kroket en een drankje. Het was weer erg geslaagd. 30 gasten plus 4 mensen uit De Stroming,  waarvan 24 met een rolstoel en 24 vrijwilligers, waarvan ook 11 die niet van De Zonnebloem waren.

Op 23 september  werd in Raamsdonk de Ziekendag georganiseerd. 69 gasten werden ’s morgens naar de St. Bavo gebracht. 9 vrijwilligers waren die dag ter ondersteuning en nog eens 5 deden dienst als chauffeur. Na de eucharistieviering werd genoten van de lunch. Muzikaal werd de middag omlijst door een duo (man en vrouw) uit Made. Ze hadden gezorgd voor een soort liederenbundel in een groter lettertype zodat naar believe kon worden meegezongen. Naderhand was er een run op de prijsjes van de loterij. Het was goed georganiseerd door de afdeling Raamsdonk

 

23 september was de Regionale Ontspanningsavond in de Wetering in Loon op Zand. Voor slechts 7,50 euro kon men de gehele avond genieten van ‘t Groot Dwergonisch Mannenkoor uit Drunen. Er was gezorgd voor koffie en een hapje en een drankje. Alle gasten werden naar de Wetering gereden en ook weer thuis gebracht. Er werd veel meegezongen en ook verzoeknummers werden gehonoreerd. Wederom een geslaagde avond voor 21 gasten en 3 vrijwilligers.

En weer had Kees van Dongen een verrassing in petto. In plaats van een Najaarsbingo werd een winkelochtend georganiseerd in de Helftheuvel in Den Bosch, compleet met busreis heen en terug, ontvangst met Bossche Bol en natuurlijk winkelen. Arie Faro liet zich niet onbetuigd en werd door enkele dames vrijwel geheel in het nieuw gestoken, compleet met nieuwe schoenen. 31 gasten en 15 vrijwilligers waren hierbij aanwezig. Men vond het erg gezellig, maar het was ook vermoeiend, zodat men blij was om rond 13.00 uur weer richting Waspik af te reizen.

 

Voor het maken van Kerststukjes op 16 december waren we te gast in de nieuwe fusieschool De Veste. Maar met 13 vrijwilligers, waaronder de nieuwe vrijwilliger Noortje Boons-van Delft hadden de kinderen gezorgd voor prachtige creaties.  De kerststukjes werden dan ook enthousiast ontvangen. Menig zieke is aangenaam verrast als blijkt dat De Zonnebloem hen niet vergeten is.

Als laatste activiteit van 2014 werd op 17 december de Kerstviering in ’t Schooltje gehouden.

Na de Eucharistieviering met ondersteuning van het Theresiakoor werd genoten van koffie en beschuit met muisjes. Er was een prachtig optreden van Ans, José, Sjef en Kees de Hond, een echt roedel zogezegd. Met hun meerstemmig Stille Nacht brachten zij een aparte sfeer teweeg in Boven, bijna Hemels Boven. Na de terugblik op het jaar 2015 met vele foto’s was het tijd voor een bescheiden kerstmaaltijd  De vele broodjes en kerstbrood, ’s morgens door vele vrijwilligers klaargemaakt, gingen er in als koek. ’t Schooltje was met 83 gasten, 20 vrijwilligers en nog zo’n 6 andere helpers tot de nok gevuld. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. De sfeer was gezellig en warm. Getuige ook het feit dat men pas tegen zessen tevreden huiswaarts ging.

In 2015 zijn 10 gasten overleden, waaronder Tonny Zijlmans-Verschure die vele jaren voorzitter is geweest en vanaf het begin in 1971 tot eind 2012 vrijwilligster is geweest.

15 gasten zijn verhuisd. Er zijn 7 nieuwe gasten bijgekomen, Tevens zijn 5 mensen gestopt als gast.

Momenteel zijn er 135 gasten. In 2014 waren er dit 144 en in 2011 zelfs 161. Er is sprake van een dalende tendens. Mochten jullie als vrijwilligers in je naaste omgeving of van andere mensen horen over personen die in aanmerking komen om gast te worden, laat het ons weten.

Het afgelopen jaar hebben aan activiteiten 550 personen deelgenomen. Hierbij reken ik nog niet het bezoekwerk en kleinere persoonlijk activiteiten.

Op dit moment zijn er 34 vrijwilligers.

Er zijn 5 vrijwilligers gestopt, te weten: Theresia Halters, Wil van Buul, Diny Rekkers, Angelique Vervoort en Annet Vissers. Er zijn 3 nieuwe vrijwilligers bijgekomen, te weten: Ria Kars-Montens, Noortje Boons-van Delft en Randy van der Velden. Randy is verpleegkundige en door haar sterk wisselende diensten heeft ze nog weinig kunnen assisteren.

Helaas zijn ook 3 vrijwilligers ernstig ziek. Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke levensfase.

Maar ook is er verheugend nieuws te melden. Naast de vele vrijwilligers die (opnieuw) opa of oma zijn geworden, is Mirjam Molleman moeder geworden van Floor.

In 2015 zijn een aantal gasten mee geweest  met de Verzorgde Krasvakanties. Dit gaat buiten De Zonnebloem om. Dhr. Piet van Dongen is de contactpersoon. Voor gasten die fysiek nog zeer behoorlijk zijn kan dit een prachtige alternatieve vakantie zijn.

In 2015 werden 1000 loten verkocht door een aantal vrijwilligers. Beduidend minder dan voorgaande jaren. Dit werd al eerder onder de aandacht gebracht.

Al met al sluiten we 2015 af als zeer positief. Er is veel werk verricht.

De komende jaren zet De Zonnebloem in op “maatwerk”.  Zowel voor de gast als voor de vrijwilliger. Ook wij zullen hier op in moeten spelen, maar wij zijn er ook van overtuigd dat de gezamenlijke activiteiten een positieve bijdrage zijn in het welbevinden van onze Waspikse gasten.

Dat kunnen we alleen met jullie hulp en inzet. In 2016 bestaan we 45 jaar.

 

We hopen dit te vieren met onze gasten en jullie allemaal op 22 juni.

 

Er kan zoveel meer dan je denkt

Piet Boons, secretaris                                                      1 februari 2016                      

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Piet Boons

0416-313224
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bioscoopbezoek
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken